Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Portlenda bez Lillarda vismaz 10 dienas, "Heat" bez Adebajo 4 – 6 nedēļas

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Portlenda bez Lillarda vismaz 10 dienas, "Heat" bez Adebajo 4 – 6 nedēļas
Bams Adebajo. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nepatīkamas ziņas saņēmušas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Portlendas "Trail Blazers" un Maiami "Heat". "Trail Blazers" līderis Deimiens Lilards iedzīvojies vēdara lejasdaļas savainojumā, bet "Heat" centra spēlētājam Bemam Adebajo īkšķa saites plīsums. Abi spēlētāji savām komandām tuvākajā laikā palīdzēt nevarēs.

Vismaz 10 dienas savai komandai palīdzēt nevarēs Deimiens Lilards, kuram vēdara lejasdaļas savainojums. Tas tika konstatēts pēc tam, kad tika veiktas padziļinātākas pārbaudes. Lilards izlaida jau iepriekšējo "Trail Blazers" spēli pret Detroitas "Pistons". Kā raksta "ESPN", Lilards ar vēdara savainojumu "sadzīvo" jau kopš olimpiskajām spēlēm.

Lilards šosezon nerāda labāko spēli. 20 spēļu laikā viņš guvis vidēji 21,5 punktus, realizējot metienus ar 39,7% precizitāti. Tāpat viņam četras atlēkušās bumbas, 7,8 rezultatīvas piespēles nepilnu 36 minūšu laikā.

Vēl nopietnākā savainojumā iedzīvojis "Heat" centra spēlētājs Bems Adebajo, kuram konstatēts rokas īkšķa saites plīsums. Viņam tiks veikta operācija. Kā savā "Twitter" profilā rakstīja NBA apskatnieks Eidriens Vodžnorovskis, "Heat" bez Adebajo nāksies iztikt no četrām līdz sešām nedēļām. Tas nozīmē, ka viņš izlaidīs 15 – 20 komandas spēles.

"Neko citu nevarēja šajā situācijā darīt," operācijas nepieciešamību komentēja pats spēlētājs. "Tā bija mana vienīgā iespēja." 24 gadus vecais spēlētājs ir ļoti universāls spēlētājs, kurš ir "Heat" aizsardzības stūrakmens. Šosezon viņam vidēji 18,7 punkti, 10,2 atlēkušās bumbas, 3,2 piespēles un 1,1 pārtvertā bumba.

Tāpat jāpiemin, ka vismaz divas spēles "Heat" palīdzēt nevarēs arī Džimijs Batlers, kurš jau divas spēles izlaidis astes kaula savainojuma dēļ. Ātrākais, kad viņš varētu atgriezties ierindā ir pirmdiena, bet šī iespējamība ir uz lielas jautājuma zīmes.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...
https://www.espn.com/nba/story/_/id...