Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Padres" izlīdzina sēriju, "White Sox" sezona beigusies

Juris Miņins
Juris Miņins

"Padres" izlīdzina sēriju, "White Sox" sezona beigusies
Fernando Tatiss un Menijs Mačado Foto:USA Today/Scanpix

Vakarnakt noskaidrojās vēl divas Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas maču otrās kārtas dalībnieces, bet divās sērijās izšķirošie notikumi vēl tikai priekšā.

Iepriekš jau ziņojām, ka trijās no četrām Amerikas līgas sērijām uzvarētājs jau bija noskaidrojies vakardien, bet pēdējā duelī tikās Oklendas "Athletics" un Čikāgas "White Sox", kas iepriekš uzvaras un zaudējumus bija dalījuši uz pusēm.

Jau spēles pirmajā pusē bija redzams, ka Čikāgas komanda ir pamatīgi "uzlādējusies", jo otrajā iningā, pateicoties kubiešu jaunajam talantam Luisam Robertam, izvirzījās vadībā ar 2:0, bet dominikānietis Nomars Mazara trešajā iningā rezultātu palielināja līdz 3:0. Savukārt aizsardzībā "White Sox" menedžeris Riks Renteria izvēlējās agresīvu taktiku, vēloties, lai uz metēju kalniņa visu laiku ir svaigi spēki, viņš kopumā laida laukumā deviņus metējus, tikai diviem no viņiem ļaujot aizvadīt vairāk kkā vienu iningu.

Oklendas vienība, piedzīvojusi ne to veiksmīgāko spēles startu, ar laiku nomierinājās, bet viņu metēji sāka demonstrēt sniegumu, kas apturēja draudīgos Čikāgas atsitējus. Ja pirmajos piecos iningos viņi pieļāva desmit atsitienus, tad atlikušajā spēles daļā – tikai divus.

Uzbrukumā jau ceturtajā iningā viņi atspēlējās, kad vispirms Šons Mērfijs raidīja bumbiņu tribīņu kreisajā sektorā, bet pēc tam Koudijs Hajers un Karloss Rodons nespēja tikt galā ar visu "Athletics" atsitēju plūsmu, pieņaujot divus brīvgājienus, kas ļāva mājniekiem jau izvirzīties vadībā ar 4:3.

Piektajā iningā Nomaram Mazaram padevās vēl viens labs atsitiens, kas uz mājas bāzi pavēra ceļu Joanam Monkadam, taču tad savu vārdu teica Čads Pinders – raidīja bumbu laukuma kreisajā pusē un kamēr čikāgieši mēģināja to atgriezt tuvāk iekšlaukumam, Oklendas vienība jau bija guvusi divus punktus, kas, kā izrādījās vēlāk, arī bija izšķirošais pārsvars.

Jāpiebilst, ka Oklendas "Athletics" šī ir pirmā uzvara izslēgšanas maču sērijā pēdējo 14 gadu laikā, kā arī pirmā uzvara sērijas izšķirošajos mačos kopš 1974. gada.

Savukārt Nacionālās līgas izslēgšanas maču otrajā kārtā tika Losandželosas "Dodgers", kas ar 3:0 pārspēja Milvokī "Brewers" un Atlantas "Braves", kuri ar 5:0 pārspēja Sinsinati "Reds". Čikāgas "Cubs" un Maiami "Marlins" mačs tika pārcelts nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ.

Līdz ar to interesantākā Nacionālās līgas sērija pašlaik tiek izspēlēta starp Sentluisas "Cardinals" un Sandjego "Padres". Ne tikai tāpēc, ka arī tur uzvarētājs tiks noskaidrots trijos mačos, bet arī tāpēc, ka abas komandas demonstrē ļoti rezultatīvu beisbolu. Ja pirmajā mačā "Cardinals" uzvarēja ar 7:4, tad otrajā spēlē "Padres" izrādījās labāki ar 11:9.

Interesanti, ka Sentluisas komanda jau otrajā iningā bija vadībā ar 4:0 un arī sestā ininga vidū nekas neliecināja, ka "Padres" varētu pacīnīties par sērijas pagarinājumu, jo rezultāts bija 6:2, taču spēles otrā daļa pagāja mājnieku zīmē. Ar pieciem Home run sitieniem Kalifornijas komanda izvirzījās vadībā un savas līderpozīcijas arī noturēja.

Piecus punktus šajā mačā izsita Sandjego komandas līderis un MVP balvas kandidāts Fernando Tatiss, kurš divreiz bumbiņu raidīja tribīnēs. Tāpat divi Home run sitieni, bet tikai četri punkti, Vila Maijera kontā.

MLB 2020. gada sezona, Izslēgšanas mači ("Wild card" kārta)

ViesiMājniekiRezultātsSērijā
White SoxAthletics6:42-1
RedsBraves0:50-2
MarlinsCubs---1-0
CardinalsPadres9:111-1
BrewersDodgers0:30-2

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/