Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

RK "Miesnieki" un RK ''Fēnikss'' saspringta spēle ar asumiem un noraidījumu beigās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

RK "Miesnieki" un RK ''Fēnikss'' saspringta spēle ar asumiem un noraidījumu beigās
Foto: Juris Bēziņš-Soms.

Lielrīgas atklātā čempionāta otrā pāra spēlē pārāki saspringtā spēlē bija RK “Miesnieki” regbisti, kuri ar rezultātu 18:7 pārspēja RK "Fēnikss".

Jau spēles 5.minūtē miesnieki guva pirmos 5 punktus, kad rezultatīvs bija Maksims Batrakovs. Vēl divus punktus pieplusoja Lauris Dūzelis un jau spēles sākumā 7:0 vadībā atradās “Miesnieki” regbisti. Spēles turpinājumā punkti tika gūti tikai 28.minūtē, kad soda sitienu precīzi realizēja miesnieku 14.numurs Lauris Dūzelis panākot 10:0.

Pirmā puslaikā izskaņā (36.minūte) dzelteno kartiņu par augstu tvērienu nopelnīja mājinieku Jānis Zālmans. Lai gan palikuši mazākumā, RK “Miesnieki” regbisti minūti pirms puslaika beigām vēl spēja sekmīgi noslēgt kārtējo uzbrukumu un, atpūtā ejot, rezultāts 15:0 bija par labu mājiniekiem.

Šķiet, Kristaps Staņa savus spēlētājus pārtraukumā bija kārtīgi sapurinājis. Laukumā nākot, jau otrā puslaika 4.minūtē fēniksieši veica piezemējumu, kad rezultatīvs bija Dāvis Jaunalksnis. Precīza realizācija Bruno Osīša izpildījumā un RK “Fēnikss” atgriežas spēlē – 15:7.

Tomēr, lai cik veiksmīgs viesiem izvērtās otrā puslaika sākums, turpmākajā spēles nogrieznī punktus gūt izdevās tikai miesniekiem. Lauris Dūzelis vienu reizi bija precīzs no soda sitiena pozīcijas, 72.minūtē panākot 18:7.

Tā kā spēle bija ļoti līdzīga un fēniksieši neplānoja padoties, pēdējās 15 spēles minūtes izvērtās īpaši asas. Spēles 78.minūtē izcēlās incidents starp miesnieku Aigaru Šilo un Ediju Vinteru no RK “Fēnikss”. Aigars Šilo izdarīja atklātu sitienu ar dūri un tika noraidīts no laukuma, nopelnot sarkano kartiņu. Tagad federācijas disciplinārlietu komisija lems vai piemērot papildus sodu par šādu nesportisku rīcību.

Savukārt mājinieku Juris Šimanskis tikai minūti pirms spēles beigām vēl izpelnījās dzelteno kartiņu. Lai gan mājinieki pēdējās spēles minūtes spēlēja ar divu vīru deficītu, tomēr viņi spēja nosargāt gūto punktu pārsvaru un svinēja uzvaru ar 18:7.

RK “Miesnieki” rindās punktus guva: Lauris Dūzelis – 8 punkti, Maksims Batrakovs – 5 punkti, Jānis Pēkmanis – 5 punkti.

RK “Fēnikss” rindās punktus guva: Dāvis Jaunalksnis – 5 punkti, Bruno Osītis – 2 punkti.

     [+] [-]

, 2022-05-02 11:08, pirms 2 gadiem
Precīza realizācija Bruno Osīša izpildījumā un RK “Fēnikss” atgriežas spēlē – 15:7. Ko nozīmē vārdu salikums, atgriežas spēlē? Viņi bija kaut kur aizgājuši vai kā?