Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pēc LČ šahā pirmās puses palielinājusies intriga par uzvarētājiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēc LČ šahā pirmās puses palielinājusies intriga par uzvarētājiem
Artis Alainis (no kreisās) pirmajās piecās partijās uzvarēja visus savus pretiniekus. Foto: Latvijas šaha federācija.

Rīgā, Transporta un Sakaru institūtā, notiekošajos Latvijas vīriešu, sieviešu un amatieru ("TSI Open") klasiskā šaha čempionātos dalībnieki šķērsojuši sacensību ekvatoru – aizvadītas piecas no deviņām kārtām. Sestdiena bija vienīgā diena, kad nācās aizvadīt pa divām partijām.

Vīriešu čempionātā līderis ar 4,5 punktiem no 5 ir lielmeistars un 2002.gada čempions Ilmārs Starostīts (2427). Viņa kontā ir četras uzvaras, arī pār pagājušā gada čempionu IM Rolandu Bērziņu (2377), kā arī neizšķirts mačā ar FM Edgaru Stepiņu (2247). Pa 4 punktiem ir Stepiņam, Arsenam Bataševam (2165) un FM Maksimam Golubovskim (2187).

Dāmām pa 4,5 punktiem ir abām lielmeistarēm un daudzkārtējām čempionēm Ilzei Bērziņai (2194) un Laurai Rogulei (2316), kurām miera līgums savstarpējā mačā. No tuvākajām sekotājām viņas ir atrāvušās pa punktu, tādēļ šobrīd maz ticams, ka kāda cita varēs iejaukties cīņā par titulu. Visai negaidīti trešajā vietā ar 3,5 punktiem atrodas Melānija Luīze Jansone (1519). Tikpat punktu, tikai sliktāks papildrādītājs Agnesai Stepanijai Teravetisjanai (1865).

Vienīgi amatieru čempionātā līderis nav zaudējis punktus. Tas ir galvenais reitingfavorīts un šī gada studentu čempionāta uzvarētājs Artis Alainis (1786), kuram piecas uzvaras piecās partijās. Punkts mazāk šobrīd ir Robertam Rezņikam (1562), Anatolijam Aļipovam (1709), Ņikitam Kaverinam (1693) un Jānim Silmalim (1620).

Turpmākās dienas dalībnieki aizvadīs pa vienai kārtai ar noslēgumu trešdien, 4.maijā.

Izmantotie resursi:
sahafdederacija.lv