Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:455, Did:0, useCase: 3

Latvijas sieviešu lakrosa izlase sākusi līdzekļu vākšanu dalībai EČ

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas sieviešu lakrosa izlase sākusi līdzekļu vākšanu dalībai EČ
Latvijas sieviešu lakrosa izlase. Foto no komandas Facebook profila

Latvijas sieviešu lakrosa izlase internetā sākusi publisku līdzekļu vākšanu, cerot savākt 10 000 dolāru, kas palīdzēs piedalīties šovasar gaidāmajā Eiropas čempionātā.

"Kopš Latvijas sieviešu lakrosa izlases izveidošanas 2011. gadā, komanda veikusi neticamus soļus. Vēlamies savus panākumus turpināt šovasar Eiropas čempionātā," teikts uzsaukumā pirms Izraēlā gaidāmā čempionāta. "Komanda progresējusi katrā nozīmīgajā turnīrā, kurā esam piedalījušies, un plānojam to turpināt šovasar."

"Esam sieviešu grupa (studentes, mātes, skolotājas, nodarbinātās), kuras vieno mīlestība pret lakrosu un dziļš lepnums pārstāvēt mūsu valsti starptautiski," uzsver spēlētājas, paužot, ka tikšanai uz turnīru nepieciešama palīdzība, jo no valsts un Latvijas Lakrosa federācijas saņemtais finansējums sedzot tikai 35% no izmaksām.

Ziedojot lielākas summas, būs iespējams saņemt pateicību no izlases. Tā, piemēram, par 100 dolāru ziedojumu izlases Instagram un Facebook profilos tiks publicēta īpaša pateicība, par 250 dolāriem ziedotājs saņems Latvijas izlases galvas sviedru lentu, bet par 500 dolāriem izlases spēlētājas ziedotājam nodziedās latviešu tautas dziesmu.

Plašāk par ziedojumu kampaņu iespējams lasīt ŠEIT.

Kā vēstīts, pirms pusotras nedēļas Latvijas sieviešu izlase spēcīgā konkurencē izcīnīja ceturto vietu turnīrā Jelgavā. Eiropas čempionāts no 16. līdz 25. jūlijam notiks Izraēlā. Kontinenta meistarsacīkstēs startēs 16 spēcīgākās Eiropas komandas. Latvijas izlases augstākais sasniegums ir astotā vieta 2015. gada Eiropas čempionātā, kas norisinājās Čehijā. Savukārt 2017. gadā latvietes guva 17. vietu pasaules čempionātā.

Pērn portālā "gofundme.com" līdzekļi tika vākti arī Latvijas vīriešu lakrosa izlasei, savācot 9496 no 10 000 dolāriem, kas tika izvirzīts kā mērķis.