Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2935, Did:0, useCase: 3

LOV vadītājas amatā stāsies ilggadējā galvenā ārste Cīrule

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

LOV vadītājas amatā stāsies ilggadējā galvenā ārste Cīrule
Līga Cīrule. Foto: Rīga TV24

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ilggadēja galvenā ārste Līga Cīrule no 30. aprīļa stāsies šīs organizācijas vadītājas amatā.

Marta pirmajā pusē LOV līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Einars Fogelis tika pārvēlēts Latvijas Sporta federāciju (LSFP) padomes prezidenta amatā, bet pērnā gada novembrī kļuva par Starptautiskās kamaniņu federācijas vadītāju.

2021. gadā LOV sportistiem tiek sniegts atbalsts sporta medicīnas, sporta zinātnes un izglītības jomā. Atšķirība no iepriekšējiem gadiem - LOV vairs nesadala naudas līdzekļus sportistiem, tagad finansiālo atbalstu nodrošina Latvijas Olimpiskā komiteja un sporta veidu federācijas. LOV vasaras A sastāvā patlaban ir 18 sportisti, pirmoreiz iekļauti arī neolimpisko sporta veidu pārstāvji.

"Neolimpiskie sportisti ir tikai desmit - līdz šim ar visiem vēl nav noslēgti līgumi. Viņi nemaz tā ļoti laikam nemaz negrib ar mums sadarboties," sarunā ar Latvijas Radio atklāja Līga Cīrule, kura turpinās pildīt arī LOV ārstes pienākumus.

Šogad kā prioritātes ir noteiktas “Tokija 2020” un “Pekina 2022” olimpisko komandu kandidātu nodrošināšana ar medicīnisko un rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanu un fiziskās sagatavotības ekspertu pakalpojumiem sportistu treniņu un sacensību vietās, kā arī savas kompetences ietvaros rūpēšanās par neolimpisko sporta veidu elites sportistiem un sporta spēļu veidu "U" vecuma komandām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Olimpiskā komiteja
Latvijas Olimpiskā vienība