Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionāta izloze notiks 29. aprīlī, Bulgārija iekļauta sestajā grozā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eiropas čempionāta izloze notiks 29. aprīlī, Bulgārija iekļauta sestajā grozā
Foto: FIBA

FIBA pavēstījusi, ka 2022. gada Eiropas vīriešu basketbola čempionāta izloze notiks 29. aprīlī Berlīnē aiz slēgtām durvīm. 24 komandas tiks sadalītas sešās grupās pa četrām komandām. Latvijas pāridarītāja Bulgārija kopā ar Bosniju un Hercegovinu iekļauta sestajā grozā, kamēr Grieķija nonākusi pirmajā grozā.

Februāra beigās Latvijas vīriešu izlase ar zaudējumu Bulgārijai ar 65:66 neiekļuva 2022. gada Eiropas čempionātā. Vēlāk darbu ar izlasi neturpināja galvenais treneris Roberts Štelmahers. Viņa vietā Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde izvēlējās 55 gadus veco itāli Luku Banki.

29. aprīlī Berlīnē aiz slēgtām durvīm notiks 2022. gada Eiropas čempionāta izloze. Turnīrs tiks organizēts četrās valstīs - Vācijā, Gruzijā, Itālijā un Čehijā. Katrai no mājiniecēm ir iespēja izvēlēties vienu federāciju, kuras izlase spēlēs viņu grupā. Vācija savā grupā izvēlējās Lietuvu, kamēr Čehija - Poliju. Čempionāts notiks no 1. - 18. septembrim. Grupu turnīra spēles tiks aizvadītas Ķelnē, Milānā, Tbilisi un Prāgā, bet fināli norisināsies Berlīnē.

24 kvalificējušās izlases tiks sadalītas četrās grupās pa sešām komandām. Kļuvis zināms, kuros grozos katra izlase ievietota. Latvijas pāridarītāja Bulgārija nonākusi sestajā grozā kopā ar Igauniju, Bosniju un Hercegovinu un Nīderlandi. Vienīgā no Latvijas grupas, kas ir augstākā grozā, ir Grieķija, kas atrodama pirmajā grozā. Lietuva atrodas otrajā grozā kopā ar Krieviju, Itāliju un Čehiju.

Izmantotie resursi:
Location, date and seedings confirmed for FIBA...

     [+] [-]

, 2021-04-02 14:37, pirms 3 gadiem
Kam pis, kur tie zemnieki iekļauti!?? 😀

     [+] [-]

, 2021-04-02 15:25, pirms 3 gadiem
ficuks rakstīja: Kam pis, kur tie zemnieki iekļauti!?? 😀
blaaaa tiesi to pasu gribeju rakstit Musu debiiilie skribeletaji,tik tadus virsrakstus var izdomat