Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Bahreina pirms sezonas grib vakcinēt visu F1 personālu, bet saņem atteikumu

Juris Grīns
Juris Grīns

Bahreina pirms sezonas grib vakcinēt visu F1 personālu, bet saņem atteikumu
Foto: Scuderia Ferrari

F1 pasaules čempionāta vadība ir atteikusies no Bahreinas valsts piedāvājuma vakcinēt pret "Covid-19" pilnīgi visu personālu, kad tas ieradīsies uz šomēnes gaidāmajiem pirmssezonas testiem.

Bahreina apgalvo, ka šāds solis būtu daļa no tās īstenotās vakcinēšanās programmas, kas attiecas arī uz dažādu pasākumu dalībniekiem. F1 runasvīrs šādu izvēli skaidro ar to, ka čempionātam nav plānu vakcinēt visus vienlaikus, pirms vakcīnas visiem būs brīvi pieejamas Apvienotajā Karalistē.

"Formula 1" ir bāzēta Apvienotajā Karalistē, un tās galvenais birojs atrodas Londonā. Tāpat arī astoņas no desmit komandām, izņemot "Ferrari" un "AlphaTauri", bāzējas vai vismaz daļēji to rūpnīcas ir izvietotas Anglijā. Tiek ziņots, ka arī komandas, kurām Bahreina izteikusi šādu priekšlikumu, gatavojas atteikties no tā.

"Vakcinēšanai jānotiek prioritārā kārtībā," skaidro F1 prezidents Stefano Domenikali. "Mēs negribam ielēkt vakcinēšanās rindai pa vidu."

Bahreina izmantotu "Pfizer-BioNTech" vakcīnu, bet piedāvājuma pieņemšana ir brīvprātīga izvēle. Piedāvājums tika izteikts visam F1 personālam un mediju pārstāvjiem, kuri gatavojas ierasties uz pirmssezonas testiem 12., 13. un 14. martā, kā arī divas nedēļas vēlāk turpat Sahiras trasē gaidāmo čempionāta pirmo posmu.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage