Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Armija izjaukusi teroristu uzbrukumu "Formula E" sacīkstēm

Juris Grīns
Juris Grīns

Armija izjaukusi teroristu uzbrukumu "Formula E" sacīkstēm
Foto: fiaformulae.com

Teroristi no Jemenas gribējuši ar raķeti uzbrukt "Formula E" sacensību norises vietai Rijādā, taču Saūda Arābija, kur nedēļas nogalē notika pirmie divi šī čempionāta posmi, viņu plānus izjaukusi.

Sestdien Rijādā uzplaiksnīja spriedze, kad valsts televīzija paziņoja par Irānas atbalstīto Jemenas hūsītu teroristu mēģinājumu ar raķeti bombardēt pilsētu. Saūda Arābijas armija raķeti esot notriekusi, nu vienīgās sekas bijušas bojājumi kādai mājai, ko radījušas atlūzas. Zināms, ka Saūda Arābijai ir labākā pretgaisa aizsardzības sistēma, ko var piedāvāt sadarbības partnere ASV.

Lai gan situācija nav pilnīgi skaidra, tiek ziņots, ka teroristu mērķis bija tieši "Formula E" čempionāta sacensības, ko klātienē apmeklēja arī kroņprincis Muhameds bin Salmans.

Saūda Arābija pēdējā laikā ar vērienu ienākusi starptautiskā autosporta pasaulē. 2018. gadā tur notika "Race of Champions", ar dažādu sporta zvaigžņu piedalīšanos, un tajā gadā valstī sāka rīkot arī "Formula E" sacensības. Pēdējos divus gadus teritoriāli lielās valsts tuksnešos notiek "Dakar Rally", savukārt šogad pirmo reizi plānots "Formula 1" pasaules čempionāta posms, kas norisināsies otrajā lielākajā pilsētā Džidā.

F1 pārstāvē Hloja Targeta-Adamsa apstiprinājusi, ka Saūda Arābija ar čempionātu noslēgusi grandiozu līgumu, kas garantēs tai vietu kalendārā nākamos desmit gadus. Šī gada sacensības plānotas novembrī, un tās būs nakts sacīkstes. Paredzams, ka no 2023. gada Saūda Arābijas "Grand Prix" izcīņa tiks rīkota Kidijā, kas ir būvniecības procesā esošs izklaides megaprojekts Rijādā.

Izmantotie resursi:
The fastest and most complete Formula 1 news blog!