Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Eirolīgas zvaigzne Vezenkovs pagarina līgumu ar "Olympiacos"

Agris Suveizda

Eirolīgas zvaigzne Vezenkovs pagarina līgumu ar "Olympiacos"
Aleksandars Vezenkovs. Foto: imago//kolbert-press/Scanpix

Grieķijas spēcīgākais basketbola klubs Pirejas "Olympiacos" pavēstījis par sadarbības pagarināšanu ar bulgāru spēka uzbrucēju Aleksandaru jeb Sašu Vezenkovu. Līgums parakstīts līdz 2025. gada vasarai.

Vezenkovs 2022. gadā ar "Olympiacos" kļuva par Grieķijas čempionu, kausa un superkausa ieguvēju un čempionāta vērtīgāko un rezultatīvāko spēlētāju. Eirolīgā viņš sakrāja vidēji 13,7 punktus un 5,9 atlēkušās bumbas, bet nu pārliecinoši traucas pretī labākajai sezonai karjerā.

Eirolīgas sezonā Vezenkovs vidēji 29,6 minūtēs izcēlies ar 19,2 punktiem, 7,2 atlēkušajām bumbām, 2,0 rezultatīvām piespēlēm, 1,3 pārtvertām bumbām un 1,2 kļūdām. Vezenkovs ir trešais rezultatīvākais spēlētājs līgā, atpaliekot no Dveina Beikona (21,2, Atēnu "Panathinaikos") un Vila Klaibērna (19,4, Stambulas "Efes"), bet "Olympiacos" ar bilanci 10-6 ieņem ceturto vietu.

Bulgāru ģimenē Kiprā dzimušais un Grieķijā uzaugušais Vezenkovs profesionālo karjeru sāka Saloniku "Aris" rindās, 2015. gadā jau kļūstot par līgas vērtīgāko un rezultatīvāko spēlētāju un pēcāk pārceļoties uz Spānijas "Barcelona", ko pārstāvēja līdz 2018. gadam, kad nokļuva Pirejā. 2017. gadā Vezenkovs tika draftēts ar 57. numuru, taču NBA viņš nav spēlējis.

Izmantotie resursi:
https://www.olympiacosbc.gr/el/news...