Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Astros", "Rays" un "Yankees" pārvar MLB playoff pirmo kārtu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Astros", "Rays" un "Yankees" pārvar MLB playoff pirmo kārtu
Hjūstonas "Astros" Foto:AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī pie savām otrajām uzvarām Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas maču turnīrā tika Hjūstonas "Astros", Tampabejas "Rays" un Ņujorkas "Yankees", tādējādi kvalificējoties otrajai playoff maču kārtai.

2020. gada MLB sezonas izslēgšanas mači, kā jau vairākkārt esam minējuši, notiek pēc no ierastās kārtības atšķirīgā formātā, jo pirmajā kārtā, kas saukts arī par "Wild Card" raundu, spēlē četri komandu pāri līdz vienas vienības divām uzvarām.

Pirmie pie diviem panākumiem tika Hjūstonas "Astros", kuri ar 3:1 pārspēja Minesotas "Twins". Par mača galveno varoni kļuva Karloss Korea, kurš septītajā iningā raidīja bumbu centra sektora tribīnēs un lauza neizšķirto rezultātu, bet faktiski – nodrošināja Teksasas komandas uzvaru. Savukārt Kails Takers kļuva par spēles rezultatīvāko atsitēju, jo guva divus pārējos hjūstoniešu punktus.

Minesotas "Twins" vienībai, kuri regulāro sezonu noslēdza kā Amerikas līgas Centra divīzijas uzvarētāja, šī bija 18. neveiksme pēc kārtas izslēgšanas maču turnīrā.

Ņujorkas "Yankees" tikmēr tika galā ar citu Centra divīzijas komandu, Klīvlendas "Indians". Pirmajā iningā nonākuši iedzinējos ar četru punktu deficītu, ņujorkieši pamazām sāka atspēlēties. Viss sākās ar Džankarlo Stentona Home run sitienu un turpinājās ar Džio Uršelas un Garija Sančeza veiksmīgajiem sitieniem, katram no šī trio gūstot, attiecīgi, divus, četrus un trīs punktus.

Tiesa, galavārds šai mačā piederēja Dīdžejam Lemehjū, šīssezonas MLB labākajam "bombardierim". Lai arī viņa raidītā bumba palika laukumā, klīvlendieši kļūdījās aizsardzībā, kas ļāva Uršelam sasniegt mājas bāzi un, kā rezultātā, izraut "Yankees" uzvaru gan mačā, gan arī visā sērijā.

Līdz ar to vienīgā no Centra divīzijas komandām, kas turpina cīņu par Pasaules sērijas čempionu titulu ir Čikāgas "White Sox". Viņi gan otrajā mačā piekāpās Oklendas "Athletis" ar 3:5, kas nozīmē, ka šodien izspēlēs trešo, izšķirošo, cīņu.

Savukārt Tampabejas "Rays" ar 8:2 pārspēja gados jauno un perspektīvo Toronto "Blue Jays" komandu un arī jau var gatavoties otrajai izslēgšanas maču kārtai.

Jāpiemin, ka vakardien savus pirmos playoff mačus aizvadīja Nacionālās līgas komandas. Tā pie panākuma tika šīssezonas labākā vienība, Losandželosas "Dodgers", kas ar 4:2 pārspēja Milvokī "Brewers", bet līgas otrā labākā komanda, Sandjego "Padres" negaidīti izgāzās pret Sentluisa "Cardinals".

Sākuši maču ar četriem zaudētiem punktiem jau pirmajā iningā, "Padres", lai arī kā centās, varēja vien kompensēt šo neveiksmi, taču sentluisiešu atsitēji nedomāja apstāties un tāpēc "Cardinals" svinēja uzvaru ar 7:4.

Savukārt par dienas galveno varoni var saukt Trevoru Baueru no Sinsinati "Reds", kurš izdarīja visu, kas bija viņa spēkos, lai Ohaio komanda varētu līdzvērtīgi cīnīties ar Atlantas "Braves" – 7.2 iningi, 12 straikauti, tikai divi atsitieni un nezaudēts neviens punkts. Tiesa, ar to bija par maz un Džordžijas komanda spēles 13. iningā pēc Fredija Frīmena sitiena, tomēr, guva izšķirošo punktu un sēriju sāka ar uzvaru.

MLB 2020. gada sezona, Izslēgšanas mači ("Wild card" kārta)

ViesiMājniekiRezultātsSērijā
White SoxAthletics3:51-1
AstrosTwins3:12-0
Blue JaysRays2:80-2
YankeesIndians10:92-0
RedsBraves0:10-1
MarlinsCubs5:11-0
Cardinalspadres7:41-0
BrewersDodgers2:40-1

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/