Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Bolotņiks pēc zaudējuma Buatsi WBA rangā noslīd četras vietas zemāk

Agris Suveizda

Bolotņiks pēc zaudējuma Buatsi WBA rangā noslīd četras vietas zemāk
Ričards Bolotņiks. Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules Boksa asociācija (WBA) atjaunojusi organizācijas veidotos boksa ranga sarakstus, un pussmagā svara kategorijā no uz septīto vietu atkāpies 31 gadu vecais latviešu bokseris Ričards Bolotņiks.

Augusta vidū Bolotņiks par WBA obligātā titula kandidāta statusu cīnījās pret Ganā dzimušo britu bokseri Džošua Buatsi un tika nokautēts vienpadsmitajā raundā. Buatsi ir uzvarējis visās 15 cīņās profesionālajā karjerā, tikai divas no tām nepabeidzot ar nokautu, bet Bolotņiks 25 cīņās ticis pie bilances 18-6-1 (astoņas uzvaras ar nokautu).

Pirms cīņas Bolotņiks WBA rangā ieņēma augsto trešo vietu, taču pēc zaudējuma atkāpies par četrām pozīcijām. Pussmagā svara līderis joprojām ir Kosovā dzimušais vācu bokseris Robins Krasniči, otro vietu saglabā Buatsi, bet uz trešo pakāps vācietis Dominiks Bēzels. Rangā tiek iekļauti potenciālie izaicinātāji – ārpus ranga ir gan absolūtais WBA čempions Dmitrijs Bivols, gan arī parastais WBA čempions Žans Paskāls.

"Pāris nedēļas atpūtas, un atkal ķeršos pie darba," neilgi pēc cīņas intervijā Sportacentrs.com teica Bolotņiks. "Situācija ir tāda, ka joprojām esmu WBO Eiropas čempions, jo cīņā pret Buatsi mēs savas jostas galdā nelikām, tā bija cīņa tikai par obligātā titula kandidāta statusu." Sākotnējais plāns un vienošanās ar "Matchroom Boxing" paredzēja Bolotņikam trīs cīņas šīs organizācijas paspārnē, taču Bolotņiks ar 100% pārliecību nevarēja pateikt, ka šī vienošanās paliek spēkā arī viņa zaudējuma gadījumā. "Vēl divas cīņas ar "Matchroom Boxing", vai arī vēl četras cīņas ar "MTK Global", kas it kā pienākas par uzvaru "Golden Contract" turnīrā. Bet šajās lietās nekad nevari būt līdz galam drošs par to, kas būs. Taču arī no līdzjutējiem Anglijā saņēmu patīkamas atsauksmes, dzirdēju labus vārdus arī Hērna paša, un domāju, ka tīri labi varētu aizvadīt cīņas arī pret citiem Anglijas labākajiem bokseriem. Savukārt runājot par Buatsi – arī ar viņu vēl nekas nav beidzies. Buatsi tagad būs titulcīņa pret Bivolu. Labi, es pagaidīšu, trenēšos un trenēšos, bet tad cerēšu uz revanšu. Nebaidos stāties pretim nevienam pretiniekam, un arī padoties netaisos."

Izmantotie resursi:
https://www.wbaboxing.com/wba-ranki...