Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

"Barcelona", "Atletico" un "Chelsea" pagūst reģistrēt Grīzmanu, Saulu un Lūku de Jongu

Agris Suveizda

"Barcelona", "Atletico" un "Chelsea" pagūst reģistrēt Grīzmanu, Saulu un Lūku de Jongu
Antuāns Grīzmans. Foto: AFP/Scanpix

Kamēr atsevišķi mediji Spānijā jau steidza ziņot, ka Saula Njigesa došanās uz Londonas "Chelsea" un attiecīgi Antuāna Grīzmana pāreja uz Madrides "Atletico" un Lūka de Jonga nokļūšana "Barcelona" ir nojukusi nepagūtas dokumentu iesniegšanas dēļ, iesaistītās puses naktī oficiāli apstiprināja, ka reģistrāciju ir izdevies paveikt laikus.

Visi trīs spēlētāji pārgājuši īrē līdz sezonas beigām. Londonas "Chelsea" par nepilnus 27 gadus vecā pussarga Saula Njigesa īri maksās piecus miljonus eiro, un Čempionu līgas uzvarētājai ir pieejamas izpirkuma tiesības par 40 miljoniem, savukārt "Barcelona" vēsta, ka 30 gadus vecā franču uzbrucēja Antuāna Grīzmana izpirkšana pēc īres beigām ir obligāta. Precīza summa netiek saukta, bet iepriekš tika lēsts, ka "Atletico" par transfēru varētu maksāt 40 miljonus eiro. Madrides klubs arī piekritis maksāt Grīzmana algu, kas pēc Lionela Mesi pārcelšanās uz Franciju nu kļuvusi par lielāko Spānijas čempionāta spēlētāju vidū. 31 gadu vecais Nīderlandes izlases uzbrucējs Lūks de Jongs no "Sevilla" uz "Barcelona" pārgājis īrē ar neobligātu izpirkuma iespēju. Summu klubs neatklāja.

Pāreju perioda pēdējā diena Barselonā bija ļoti darbīga. Klubs atklāja, ka ir vienojies par algas samazināšanu ar Serhio Busketsu un Džordi Albu, kas ļāvis reģistrēt brīvo aģentu Serhio Agvero un palielināt sastāva izdevumiem noteiktos griestus. Agrāk Žerāra Pikē algas samazinājums ļāva pirms sezonas atklāšanas spēles reģistrēt Memfisu, Eriku Garisju un Reju Manaju, kurš vakar tika atdots 300 tūkstošu vērtā īrē Itālijas klubam "Spezia", kam būs izpirkuma tiesības par 2,7 miljoniem. "Barcelona" par 16+6 miljoniem Leipcigai pārdeva talantīgo Ilaišu Moribu, kurš neparko nevēlējās palikt klubā, un ieguva arī 10% tiesības no nākamās transfēra summas. Savukārt uz "Tottenham" par 30 miljoniem pārcēlās malējais aizsargs Emersons, kurš jūnija sākumā no "Real Betis" tika atpirkts par deviņiem miljoniem. Pieci miljoni no transfēra pienāksies Seviljas klubam.

"Barcelona" pāreju periods

KlātNoSummaPromUzSumma
EmersonsReal Betis9 miljoniEmersonsTottenham30 miljoni
Karless AlenjaGetafeatgr. no īresIlaišs MoribaLeipzig16+6 miljoni
Serhio AgveroMan. Citybr. aģentsŽuniors FirpoLeeds15 miljoni
Eriks GarsijaMan. Citybr. aģentsŽans Klērs TodiboNice8.5+7 miljoni
Memfiss DepajsLyonbr. aģentsKarless AlenjaGetafe5 miljoni
Konrāds de la FuenteMarseille3.5 miljoni
Serhio AkjemeAlmeria3.5 miljoni
Lionels MessiPSGbeidzās līgums
MateussPalmeiraslauzts līgums
Žuans MirandaBarcelonanepagarināja līgumu
MončuGranadapar velti

"Tottenham" pēc aizsardzības pastiprināšanas lauza līgumu ar kotdivuāriešu labās malas aizsargu Seržu Orjē, kuru vairākus gadus nesekmīgi centās pārdot, savukārt Saulu ieguvušajai "Chelsea" neizdevās veikt vēl vienu darījumu – "Sevilla" palika pie sava, noraidot londoniešu piedāvājumus par Francijas izlases aizsargu Žilu Kundē, bet 80 miljonus vērto līguma izpirkuma summu "Chelsea" nevēlējās maksāt. Pēdējā pāreju periodā vēl vienu sastāva pastiprinājumu atradusi skaļākā vasaras komplektētāja PSG, kas ar Lisabonas "Sporting" vienojās par talantīgā kreisā aizsarga Nunu Mendiša īri, pretī izīrējot spāņu malējo pussargu Pablo Saraviju. Tiek lēsts, ka PSG par Mendiša īri maksās septiņus miljonus, bet izpirkuma iespēja būs par vēl 40 miljoniem. 19 gadus vecais Mendišs profesionālo debiju piedzīvoja pirms 14,5 mēnešiem un jau ir ielauzies Portugāles pieaugušo izlasē, šogad tajā aizvadot piecas spēles, tostarp trīs – sākumsastāvā.

PSG pāreju periods

KlātNoSummaPromUzSumma
Ašrafs HakīmiInter60 miljoniMičels BakersBayer7+3 miljoni
Nunu MendišsSportingĪre (7 miljoni)Alfonss AreolāWest Hamīre
Džordžinjo VeinaldumsLiverpoolbr. aģentsTimotē PembelēBordeauxīre
Serhio RamossReal Madridbr. aģentsArno KalimuendoLensīre
Džanluidži DonnarummaMilanbr. aģentsPablo SaravijaSportingīre
Lionels MesiBarcelonabr. aģentsAlesandro FlorenciRomabeidzās īre
Moize KensEvertonbeidzās īre

Desmit dārgākās pārejas šovasar

SpēlētājsPozīcijaNoUzSumma (eiro)
Džeks GrīlišsPussargsAston VillaManchester City117.5 miljoni
Romelu LukakuUzbrucējsInterChelsea115 miljoni
Džeidons SančoPussargsBorussia DManchester United85 miljoni
Ašrafs HakīmiAizsargsInterPSG60 miljoni
Bens VaitsAizsargsBrightonArsenal58.5 miljoni
Dajo UpamekanoAizsargsLeipzigBayern42.5 miljoni
Rafaels VarānsAizsargsReal MadridManchester United40 miljoni
Ibrahīma KonatēAizsargsLeipzigLiverpool40 miljoni
Temijs EibrahamsUzbrucējsChelseaRoma40 miljoni
Emiljano BuendijaPussargsNorwichAston Villa38.4 miljoni

Izmantotie resursi:
https://www.fcbarcelona.cat/ca/futb...
https://www.fcbarcelona.cat/ca/futb...
https://www.fcbarcelona.cat/ca/futb...
https://www.fcbarcelona.com/en/foot...
https://www.chelseafc.com/en/news/2...
https://www.sporting.pt/pt/noticias...
https://www.leparisien.fr/sports/fo...

     [+] [-]

, 2021-09-01 13:18, pirms 3 gadiem
Barcas tabulaa pietruukst Trincao - iziireets Volverhemptonai

     [+] [-]

, 2021-09-01 13:40, pirms 3 gadiem
Luks De Jongs,Memfis,Breitvaits nu nav nekāds mega mega,bet Barcas malējiem spēlētājiem beidzot parādās iespējas ar uz kādu centrēt nevis tikai pa zemi izspēlēt,un pat manuprāt visai bīstams spēks tagad visiem pretinieku aizsargiem šis trio būs otrajā stāvā.
Ja vēl vismaz divi no otrā trio(Fati,Aguero,Dembele)spēs atgūties no traumām un daudz maz aizvadīt pilnvērtīgu sezonu,tur Kumanam ir visai liels lauks kur izvērsties un paeksperimentēt.