Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Latvieši devušies uz pirmo Eiropas čempionātu orientēšanās tikai meža distancēs

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvieši devušies uz pirmo Eiropas čempionātu orientēšanās tikai meža distancēs
Foto:Latvijas Orientēšanās federācija.

No 3. līdz 7. augustam Igaunijas pilsētas Rakveres apkārtnē norisināsies 2022. gada Eiropas čempionāts orientēšanās sportā, kas būs vēsturē pirmais Eiropas čempionāts tikai meža distancēs. Latvijas izlase čempionātā tiks pārstāvēta 11 sportistu sastāvā.

Čempionāts sāksies trešdien, 3. augustā, ar vidējās distances kvalifikāciju. 4. augustā pirmās medaļas tiks sadalītas garajā distancē, bet vidējās distances fināls norisināsies 6. augustā. Čempionāts noslēgies ar stafetes sacensībām svētdien, 7. augustā.

Eiropas čempionāts Igaunijā sākotnēji tika paredzēts jau 2020. gada vasarā, taču Covid ierobežojumu dēļ tika pārcelts tāpat kā pasaules čempionāts Dānijā.

Vīriešu konkurencē mūsu valsti pārstāvēs septiņi orientieristi - 2011.gada Eiropas jauniešu čempions garajā distancē un vicečempions sprintā Rūdolfs Zērnis, Artūrs Pauliņš, Uldis Upītis, 2012.gada pasaules čempions un bronzas medaļas ieguvējs Edagrs Bertuks, Jānis Tamužs, kā arī Eiropas pieaugušo čempionāta debitanti Ilgvars Caune un Emīls Zērnis. Sieviešu konkruencē startēs četras latvietes - Sandra Grosberga, Inga Dambe, kura EČ startēja arī pirms divdesmit gadiem, Eiropas jauniešu vicečempione Elza Ķuze un Signe Sirmā, kuras debitēs EČ pieaugušo konkurencē.

Kopā ar izlasi Igaunijā būs arī treneri Jānis Krūmiņš un soms Jari Ikaheimonens, kā arī fizioterapetis Kristers Rihards Ozols. Tāpat kā maijā Eiropas čempionātu MTB orientēšanās arī Igaunijā filmēs Edgars Sparāns un komentēs Ivars Bācis.

  +1 [+] [-]

, 2022-08-01 19:07, pirms 2 gadiem
Upītis ļoti labi noskrēja test-sacensībās pirms divām nedēļām, bet visiem mūsējiem vajadzētu būt konkurētspējīgiem Igaunijas apvidos. Visu cieņu arī Dambei par ilggadību, lai gan vairs nav iepriekšējā formā, kad bija ļoti konkurētspējīga elitē.

https://otse.osport.ee/failid/otse/...

     [+] [-]

, 2022-08-01 21:25, pirms 2 gadiem
Dambei jau sen pāri 40, bet elites līmenī turas. Sandrai jācenšas Top10, citiem trisdesmitnieks bus ļoti labi.