Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvija pieteikusies rīkot Eiropas badmintona kongresu 2022.gadā

Rolands Eliņš

Latvija pieteikusies rīkot Eiropas badmintona kongresu 2022.gadā
Foto: Badminton.lv

Latvijas Badmintona federācija ir nosūtījusi uz Eiropas Badmintona konfederācija pieteikumu rīkot Latvijā 2022.gada 8.-10. aprīlī ieplānoto Eiropas badmintona kongresu. Eiropas Badmintona konfederācija ir izsludinājusi konkursu, aicinot nosūtīt pieteikumus līdz 2.aprīlim. Rīkotājs tiks paziņots 2021.gada 1.maijā, kad Eiropas badmintona kongress notiks virtuāli no Kijevas, kur tobrīd notiks arī Eiropas badmintona čempionāts, informē LBF.

Vienlaicīgi ar Eiropas badmintona kongresu ir ieplānots arī Eiropas badmintona forums piektdienā, Eiropas Badmintona konfederācijas ikgadējā asambleja sestdienas priekšpusdienā, Eiropas badmintona Gada balvas pasniegšanas ceremonija sestdienas vakarā, kā arī Eiropas Badmintona konfederācijas Direktoru padomes sēde svētdien.

“No sportiskā viedokļa, mūsu ieguvums nav liels. Taču šāda pasākuma rīkošana Latvijā ir iespēja vēl ciešāk nostiprināt attiecības ar citām Eiropas valstu federācijām, tā ir iespēja mums dalīties pieredzē par savām iniciatīvām. Arī mums ir ar ko lepoties Eiropas līmenī, tai skaitā sadarbība ar TV, badmintona straujā izaugsme, komandu turnīri, virtuālie semināri,” stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

“Galvenais iemesls, kāpēc iniciējām šo pieteikumu, bija solidaritāte ar Latvijas tūrisma industriju. Mums ir iespēja piesaistīt Latvijai šādu pasākumu, lai 200 cilvēki sabrauktu Latvijā, te dzīvotu un tērētos četras dienas. Aicinu arī citas sporta federācijas, ikvienu organizāciju, darīt visu iespējamo, lai Latvijā notiktu pēc iespējas vairāk notikumu, tādējādi palīdzot atkopties Latvijas tūrisma industrijai,” aicina Kristians Rozenvalds.

Visas izmaksas, kas saistītas ar Eiropas badmintona kongresa rīkošanu, sedz Eiropas Badmintona konfederācija, tai skaitā apmaksā dzīvošanu, ēdināšanu, konferenču telpas un aprīkojumu. Kongresa dalībnieki apmaksā ceļu, kā arī sedz papildus izdevumus, ja tādi rodas. Šāda kongresa rīkošana, tai skaitā video tiešraides un Eiropas badmintona Gada balvas pasākums, varētu izmaksāt 100.000 eiro.

Eiropas badmintona kongresā no katras valsts piedalās divi delegāti, parasti tie ir federācijas prezidents un ģenerālsekretārs. Kongresā piedalās arī Eiropas Badmintona konfederācijas biroja darbinieki, partneri, sponsori, žurnālisti, kā arī īpašie viesi, kas uzaicināti uz Eiropas badmintona Gada balvas pasniegšanas ceremoniju.

Latvijas Badmintona federācija ir nosūtīju divus, savstarpēji konkurējošus pieteikumus, vienu no “Radisson Blu Latvija Conference & Spa”, otru no “Hotel Jūrmala SPA”. “Abi pieteikumi ir ļoti konkurētspējīgi. Jā, tie konkurē arī savā starpā, taču tas arī parāda citu valstu pārstāvjiem, ka Latvijas piedāvājums ir daudzveidīgs,” uzskata Kristians Rozenvalds.

“Eiropas badmintona kongresa rīkošanā arī pirms Covid-19 pandēmija bija liela valstu ieinteresētība, taču tagad, domāju, interese būs vēl lielāka, jo tūrisma industrija ir vienādi izsalkusi visā Eiropā. Atskatoties nesenā pagātnē, varam redzēt, cik spēcīgi ir Latvijas konkurenti,” norāda Kristians Rozenvalds.

2020.gadā Eiropas kongresam bija jānotiek Bukarestē (Rumānija), taču Covid-19 dēļ tas nenotika. 2019.gadā Eiropas kongress notika Kijevā (Ukraina), 2018.gadā Dubrovinikos (Horvātija), 2017.gadā Prāgā (Čehijā), 2016.gadā Podcetrtek (Slovēnija), 2015.gadā Parīzē (Francija).

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Badmintona federācija