Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš izcīna trešo vietu EMX125 posmā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ozoliņš izcīna trešo vietu EMX125 posmā
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

LETA. Latvijas motosportists Markuss Ozoliņš šajā nedēļas nogalē Spānijā izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta ceturtā posma sacensībās 125 kubikcentimetru (EMX125) klasē.

Sestdien pirmajā braucienā latvietis pēc pirmā apļa bija devītais, bet līdz finišam pakāpās uz sesto pozīciju. Svētdien otrajā braucienā Ozoliņš sākumā bija stabili ceturtais, pēc tam pakāpās uz trešo vietu, bet pēdējos apļos atkāpās atpakaļ uz ceturto pozīciju.

Summā Ozoliņš tika pie 33 punktiem, ar ko bija gana trešās pozīcijas izcīnīšanai. Priekšā viņam divi itāļi - abos braucienos otrais finišējušais Simone Mančīnī ar 44 punktiem un Frančesko Bellei ar 38 punktiem.

Braucienos uzvarēja attiecīgi spānis Salvadors Peress un nīderlandietis Dani Heitiniks, taču viņiem šajā posmā pietrūka stabilitātes.

Kopvērtējumā EMX125 klasē Ozoliņš ir devītajā vietā.

EMX250 klasē šajā nedēļas nogalē sacensības nenotika.

8. un 9.jūnijā Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs" norisināsies pasaules čempionāta devītais un Eiropas čempionāta (EMX125 un EMX250) sestais posms motokrosā.

Izmantotie resursi:
LETA