Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

WRC Latvijas posms uzsāk e-sporta turnīru

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sagaidot FIA pasaules rallija čempionāta Latvijas posma ''Tet Rally Latvia'' norisi, šodien tiek ieviesta jauna e-sporta aktivitāte – ''X3000 LV Virtual Rally Challenge'', uzsākot arī dalībnieku pieteikšanos un reģistrāciju turnīram.

Jūnija laikā norisināsies kopumā trīs priekšsacīkstes, starp visiem rallija un digitālo sportu interesentiem, noskaidrojot trīs ātrākos, kuri 11. jūlijā, īpašā Tet Rally Latvia pasākumā Rīgā, piedalīsies X3000 Rallija Izaicinājuma Lielajā finālā un sacentīsies par ''Tet Rally Latvia'' un ''X3000'' nodrošināto unikālo galveno balvu – izvizināšanas braucienu ar Sports Racing Technologies rallija auto pa Biķernieku trasē izveidoto WRC Latvijas rallija pirmo ātrumposmu.

X3000 Rallija Izaicinājumā kopumā paredzētas trīs priekšsacīkšu kārtas, kas norisināsies laika posmā no 1. līdz 30. jūnijam, katru no kārtām paredzot desmit dienu garumā. Vispirms dalībniekiem būs virtuāli jāsacenšas pa Igaunijas ātrumposmiem (1.-10. jūnijs), tad jāveic Somijas ātrumposmi (11.-20. jūnijs), savukārt noslēdzošajā priekšsacīkšu kārtā uzvarētājs tiks noskaidrots Zviedrijas ātrumposmos (21.-30. jūnijs).

Lai jau tā izaicinošo X3000 Rallija Izaicinājumu padarītu par patiešām sarežģītām un aizraujošām sacensībām, noskaidrojot īsteni ātrāko e-sporta braucēju, priekšsacīkstes paredzēts veikt ar augstāko grūtības pakāpi jeb Hardcore Damage.

X3000 Rallija Izaicinājumā drīkst piedalīties dalībnieki, kuri ir sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu, un kuriem kādā no trim videospēļu platformām – PlayStation, Xbox vai Steam ir pieejama EA SPORTS veidotā FIA pasaules rallija čempionāta spēle WRC.

''Atbalstīt šādu pasākumu ir ne tikai prieks, bet arī gandrīz pienākums. Lai uzvar ātrākais!” tā Rihards Streiķis, X3000 mārketinga vadītājs Latvijā.

''Sarīkojot augstākā sportiskā līmeņa rallija sacensības Latvijā, man ir liels prieks, ka mums arvien pievienojas partneri, ar ne zemākiem mērķiem un ar ne mazāk aizraujošām aktivitātēm mūsu rallija interesentiem Latvijā. Šodien ar prieku varam paziņot, ka Tet Rally Latvia esam pievienojuši jaunu virtuālo platformu, kuras prasmīgākajiem dalībniekiem tiks nodrošinātas visnotaļ unikālas balvas – vizināšana īstā rallija auto pa Biķernieku trasi un gan VIP, gan ieejas biļetes uz WRC Tet Rally Latvia pirmo ātrumposmu ,” izsakās Raimonds Strokšs, Tet Rally Latvia direktors.

Sacensībām pieteikties var ŠEIT.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts