Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Misters: "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Lietuvā varētu spēlēt labi, bet..."

Misters: "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Lietuvā varētu spēlēt labi, bet..."
Andris Misters. Foto: M Basket-Delamode Mažeikiai

"Ja būtu zinājis kaut kādas nianses ātrāk, tad es nebūtu braucis uz turieni," intervijā Patreon kanālā Mūsējie ārzemēs savu pieredzi Lietuvā, kas noslēdzās ar priekšlaicīgu sadarbības pārtraukšanu ar Mažeiķu klubu, atminējās latviešu basketbolists Andris Misters.

"Šķita, ka ar savu raksturu būšu viens no tiem, kas izsitīs sev ceļu," atbildot uz repliku, ka lietuviešu klubi bieži izvēlas latviešu spēlētājus, taču salīdzinoši maz ir to, kuriem tur izdodas sevi pierādīt, atbildēja Andris. "Mani jau brīdināja pirms tam, ka tā var būt. Brīdini mani piecreiz - es vēl vairāk gribēšu pierādīt, ka es to izdarīšu. Šajā gadījumā neizdevās. Ja būtu zinājis kaut kādas nianses ātrāk, tad es nebūtu braucis uz turieni."

"Pussezonu spēlēju kopā ar komandas prezidentu, ģenerālmenedžeri, spēlētāju... vienā lomā [- Artūru Jomantu]. Tāda pieredze man nebija bijusi nekad dzīvē. Viņš nebija vēl gatavs mest mieru spēlētāja karjerai, un viņš vienlaikus bija gan komandas biedrs, gan tas, kurš paraksta un atlaiž spēlētājus. Dinamika ģērbtuvē un uz laukuma bija šausmīga," neierasto pieredzi atminējās Andris. "Kāda var būt aura? Kā tu vari zināt, ko var runāt un ko nevar runāt ģērbtuvē? Kas tiek uztverts nopietni un kas netiek uztverts nopietni? Man ir lietuviešu draugi, bet basketbola ziņā lietuvieši nav bijuši tik patiesi cilvēki. Vismaz tā tas bijis manā pieredzē. Nevaru to teikt visu vārdā."

"Mana pieredze tur neizvērtās labi un mēs pārtraucām sadarbību, bet ne jau tāpēc, ka es tur nevarētu spēlēt," pārliecināts ir Misters. "Esmu pilnīgi pārliecināts, ka es tur varētu labi spēlēt, īpaši tādā Mažeiķu komandā. Bet kāds to redzēja citādāk, plus vēl trenera maiņa, un viss izvērtās ne tā, kā šķita sākumā. No sākuma likās, ka esmu izdarījis pareizo izvēli. Pirmssezonā un pirmajās sezonas spēlēs bija sajūta, ka būs labi un karjerai tas būs lēciens uz augšu. Sezonas grafiks paredzēja, ka debitantiem jāaizvada pirmās piecas spēles pret Top5 komandām. Pieci zāģi pēc kārtas, sākās iekšējā panika. sāka lēnām "ēst ārā" treneri. Atnāca jauns treneris, kuram bija savs skatījums."

Sezonas trešajā spēlē pret Artūra Žagara pārstāvēto Viļņas "Wolves" Misters iemeta 20 punktus, taču komanda piedzīvoja trešo neveiksmi pēc kārtas, un jau nākamajā nedēļā komandu papildināja vīrs, kurš atņēma minūtes tieši latvietim. "Pēc manas labākās spēles atnāca Martins Gecēvičs, un tas man nepalīdzēja. Viņš pirmo spēli nospēlēja ļoti labi, un menedžments saprata, ka izdarījuši pareizo izvēli. Es to nevaru kontrolēt, tā vienkārši notika. Ja tāda līmeņa leģendāru spēlētāju ar diviem Eirolīgas tituliem paņem komandā manā pozīcijā, tas uzreiz lika noprast, ka kaut kas nebūs. Sākumā varēju darboties kā zivs ūdenī un gāja labi. Tad atnāca Martins... viņš ir super džeks, bet skaidrs, ka tas ietekmēja mani. Es ne brīdi neapvainojos, visu sapratu un pieņēmu. Esmu redzējis, kā tas notiek ar citiem spēlētājiem, šoreiz tas notika ar mani."

"Esmu pilns apņēmības turpināt karjeru ārzemēs. Vēl neesam runājuši ar aģentu, jo sezona Ogrē noslēdzās ļoti sāpīgi. Tagad ir tāds neliels pārdomu periods pēc šīs krāsainās sezonas. Jāpaiet laikam un jāsagaida arī brīdis, kad sāks kustēties spēlētāju tirgus," Andris ir drošs par vēlmi turpināt karjeru ārzemēs. "Man nebūtu pretī beigt karjeru LEB Oro. Nesaku, ka nākamgad, bet kaut kādā brīdī. Būtu ļoti ieinteresēts atgriezties arī Rumānijā."

Sarunas fragments:

Pilnu sarunu ar Andri Misteru klausies šeit: https://www.patreon.com/posts/andri...


, 2024-05-07 08:09, pirms 2 nedēļām
Dzimtene gan baigi labi nesanaca...
, 2024-05-08 00:41, pirms 2 nedēļām
27,7% 3-pointers, lack of physicality and bad deffence. He just was bad, and now make excuses
Madrides "Estudiantes" un Seviljas "Real Betis" spēles sākums. Foto: Movistar Estudiantes
1

Leimanim 5/6 trejačos un 21 punkta spēle pret Bērzu ceturtdaļfinālā Spānijā

Spānijas otrajā spēcīgākajā basketbola līgā jeb LEB "Oro" ceturtdaļfinālu pārliecinoši turpina Madrides "Estudiantes", savā laukumā ar 98:73 pārspējot divu pieredzējušo latviešu spēlētāju pārstāvēto Seviljas "Real Betis".
Artūrs Strautiņš. Foto: Derthona Basket
2

Strautiņa komanda ceturtdaļfinālā pret Banki "Virtus" panāk piekto kauju

Itālijas A sērijas ceturtdaļfināla sērijā no 0-2 atspēlējusies Artūra Strautiņa pārstāvētā Tortonas "Derthona", arī otrajā cīņā savā laukumā pārspējot (82:75) Lukas Banki trenēto Boloņas "Virtus".
Artūrs Žagars spēlē pret Klaipēdas "Neptūnas". Foto: Matas Baranauskas

Kuruciem uzvara Spānijas ceturtdaļfinālā, Zoriks izstājas, Žagars tiek pusfinālā

Spānijas ACB līgas ceturtdaļfinālā pusi no nepieciešamā tikšanai pusfinālā paveikusi brāļu Kurucu pārstāvētā "Mursijas Katoļu universitātes" (UCAM) komanda, izbraukumā ar 96:86 pārspējot Valensijas vienību.