Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šottrekists Krūzbergs Pasaules kausa sezonu sāk ar 13. vietu Budapeštā

Agris Suveizda

Šottrekists Krūzbergs Pasaules kausa sezonu sāk ar 13. vietu Budapeštā
Kārlis Krūzbergs
Foto: Al Tielemans / lillehammer2016.com

Latvijas šorttreka sportists Roberts Krūzbergs sestdien izcīnīja 13.vietu sezonas pirmā Pasaules kausa 1500 metru distancē, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Sestdienas sacensības tika iesāktas ar pusfināla braucieniem, kur Krūzbergs ar laiku divas minūtes un 22,642 sekundes savā skrējienā bija trešais un kvalificējās B finālam. Lai iekļūtu A finālā un turpinātu cīņu par medaļām, latvietim vajadzēja finišēt labāko divniekā, kas bija vairāk nekā trīs sekunžu attālumā. Tiesa, sava pusfināla brauciena laikā latvietis pāris reizes atradās arī vadībā.

Savukārt vēlāk B finālā Krūzbergs ar laiku divas minūtes un 22,935 sekundes starp pieciem konkurentiem bija piektais, šo Pasaules kausa kopējā ieskaitē noslēdzot augstajā 13.vietā. 16 gadus vecais Krūzbergs Pasaules kausa posmos piedalījās tikai otro reizi.

Piektdien Latvijas stafetes komanda ar Robertu Zvejnieku, Kārli Krūzbergu, Tomasu Bakevicu un Reini Bērziņu sastāvā izcīnīja 13.vietu 5000 metru stafetes sacensībās, pie viena labojot arī valsts rekordu. Sportisti distanci veica sešās minūtēs un 57,075 sekundēs, par 2,774 sekundēm labojot Latvijas rekordu. Latvijas šorttreka stafetes komanda Pasaules kausa posmā startēja otro reizi vēsturē. Savās debijas sacensībās latvieši izcīnīja augsto 12.vietu. Tikmēr 1000 metru distances ceturtdaļfinālus sasnieguši Zvejnieks un Roberto Puķītis, izšķirošās cīņas šajā disciplīnā aizvadot svētdien.

Olimpiskajā sezonā šorttrekā risināsies četri Pasaules kausa posmi, no kuriem pēdējais būs novembra vidū Seulā. Šie etapi ir arī kā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Izmantotie resursi:
leta.lv