Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Puķītis Eiropas čempionātā šorttrekā izcīna devīto vietu 1000m distancē

Andrejs Siliņš

Puķītis Eiropas čempionātā šorttrekā izcīna devīto vietu 1000m distancē
Roberto Puķītis

Šajā nedēļas nogalē Nīderlandes pilsētā Dordrehtā norisinājās Eiropas čempionāts šorttrekā, kurā Latviju pārstāvēja šorttrekisti – Roberto Puķītis, Roberts Zvejnieks, Kārlis Krūzenbergs, Evita Krievāne un Marta Paškevica. Puķītis čempionātu noslēdza ar izcīnītu devīto vietu 1000m distancē, bet kopvērtējumā palika tikai 28. vietā, piekāpjoties arī Robertam Zvejiniekam, kuram 25. pozīcija.

Piektdien ar startiem 1500 , 500 un 1000 metru distancēs tika atklāts šī gada Eiropas čempionāts šorttrekā, kur Roberto Puķītis, uzvarot savā 1000 metru distances priekšskrējienā, kā vienīgais no Latvijas pārstāvjiem iekļuva distances ceturtdaļfinālā un varēja šodien turpināt cīņu par medaļām.

Roberto uz starta stājās ceturtajā skrējienā kopā ar trīskārtējo Soču olimpisko čempionu, Krievijas pārstāvi, Viktoru Anu un sīvā cīņā skrējienā izcīnīja trešo vietu, ar ko bija par maz, lai iekļūtu pusfinālā. Izcīnītā vieta vieta distances kopvērtējumā ļāva ieņemt 9. vietu, bet jau otro individuālo uzvaru izcīnīja mājinieks Sjinkī Knegts.

Visu trīs distanču kopvērtējumā visaugstāk no Latvijas pārstāvjiem bija Evita Krievāne un Roberts Zvejnieks, abi izcīnīja 25. vietu, Puķītis ierindojās 28. (rezultātu pabojāja diskvalifikācija 1500m distancē), Paškevica – 33. vietā, bet Krūzenbergs bija trīsdesmit ceturtais. Par absolūtajiem Eiropas čempioniem kļuva Lielbritānijas pārstāve Elize Kristija un mājinieks Knegts Sjinkī.

Līdz šim augstākos sasniegumus EČ sasniedzis Latvijas šorttrekists Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais. Vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Informāciju sagatavoja
Jānis Beikmanis, KBK-Rīga

     [+] [-]

, 2015-01-26 08:19, pirms 9 gadiem
Kopš kura laika Eiropas čempionātos skaita vietas un dod medaļas par atsevišķām distancēm?

     [+] [-]

, 2015-01-26 18:21, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kopš kura laika Eiropas čempionātos skaita vietas un dod medaļas par atsevišķām distancēm?
Kopš notieks Eiropas Čempionāts šorttrekā No paša sākuma, ja