Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekists Bērziņš dienu pēc triumfa EK fināla 1500 metros paliek septītais 500 metros

Andris Liepa
Andris Liepa

Šorttrekists Bērziņš dienu pēc triumfa EK fināla 1500 metros paliek septītais 500 metros
Eiropas kausa finālsacensības šorttrekā
Foto: Aivars Ķesteris ventasbalss.lv

Latvijas jaunais šorttrekists Reinis Bērziņš sestdien guva septīto vietu Ventspilī notiekošo Eiropas kausa finālsacensību 500 metru distancē savā vecuma grupā, kamēr starp jaunākajām sportistēm otrā bija Alīna Usatova.

Bērziņš junioru B grupā piektdien 1500 metros triumfēja, tomēr dienu vēlāk 500 metros viņš vairs tik sekmīgi neslidoja un palika pēdējā, ceturtajā, pozīcijā B finālā.

Šajā grupā vairs uz starta neizgāja Roberts Krūzbergs, kuram piektdien kritienā ar slidu tika sagriezta kāja.

Kopējā ieskaitē pēc divām dienām Bērziņš ir otrajā vietā, atpaliekot tikai no Nīderlandes sportista Hugo Bosmas. Svētdien atlētiem gaidāma 1000 metru distance.

Vēl no latviešiem 1500 metros junioru meiteņu C grupā ar 14.vietu samierinājās Anna Jansone, kura guva otro vietu D finālā, kamēr pieaugušo ieskaitē Tomass Bakēvics bija ceturtais, bet Endijs Vīgants guva otro vietu B finālā, kas kopējā ieskaitē deva septīto pozīciju. Starp pieaugušajiem pēc divām dienām Bakēvics ir sestais, bet Vīgants atrodams devītajā vietā.

Tikmēr jaunākajā, junioru D grupā, piektdien 1000 metros Usatova guva sesto vietu, bet sestdien 500 metros viņa finišēja otrā, kas pēc divām distancēm deva ceturto pozīciju. Turklāt viņa, visticamāk, kāps vēl augstāk, jo sestdien ar pārliecinoši ātrāko rezultātu kvalificējās arī svētdien gaidāmajam 777 metru distances A finālam.

Svētdien sacensības Ventspilī notiks no plkst. 9:00 līdz 14:00, kad tiks aizvadīta apbalvošanas ceremonija. Ieeja uz sacensībām ir bez maksas, turklāt tās tiešraidē iespējams vērot portālā Sportacentrs.com.

Sacensībām sākotnēji bija pieteikti 160 sportisti no 23 valstīm.