Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Puķītis sasniedz ceturtdaļfinālu Pasaules kausa 1000 metros

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Puķītis sasniedz ceturtdaļfinālu Pasaules kausa 1000 metros
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Latvijas šorttreka sportists Roberto Puķītis piektdien Seulā pārvarēja divas priekšsacīkšu kārtas Pasaules kausa ceturtā posma 1000 metru distancē un sasniedza ceturtdaļfinālu.

Vispirms priekšsacīkšu pirmajā kārtā Puķītis savā skrējienā bija otrais, kamēr trešo vietu citā skrējienā guva Roberts Zvejnieks un abi iekļuva nākamajā kārtā. Tikmēr Tomass Bakevics savā skrējienā guva ceturto vietu un noslēdza sacensības.

Savukārt otrajā kārtā Puķītis izcīnīja otro vietu skrējienā un arī tika tālāk, bet Zvejnieks ar ceturto vietu skrējienā noslēdza dalību šajā disciplīnā. Līdz ar to Puķīti svētdien gaida ceturtdaļfināls.

Ceturtdien Zvejnieks pārvarēja divas priekšsacīkšu kārtas 500 metros un sestdien šajā disciplīnā startēs ceturtdaļfinālā.

Šīs ir pēdējās Phjončhanas olimpisko spēļu atlases sacensības. Kā aģentūrai LETA atklāja izlases galvenā trenere Evita Krievāne, Latvijas sportisti katrā no trim individuālajām distancēm garantējuši pa vienai ceļazīmei uz Olimpiādi.

"Olimpiskajās spēlēs vietas netiek izcīnītas sportistam, bet gan valstij. Šobrīd Latvijai ir pa vienai vietai 500, 1000 un 1500 metros vīriešiem, turklāt pastāv iespēja, ka varam izcīnīt vēl vienu vietu 1000 metros," ceturtdien stāstīja Krievāne.

Pagaidām nav zināms, kurš sportists vai sportisti izmantos ceļazīmes, bet šosezon stabilāko sniegumu rāda Zvejnieks, kurš gandrīz katrās sacensībās iekļuvis labāko 32 sportistu pulkā.

Pasaules kausa sacensībās šosezon startēja arī Latvijas stafetes komanda, kas pirmajā etapā bija 13.pozīcijā, otrajā posmā izcīnīja desmito vietu, bet trešajā un ceturtajā nepiedalās, jo Roberts Krūzbergs, Kārlis Krūzbergs un Reinis Bērziņš pirms Āzijas posmiem smagi saslimuši.

Kopumā Pasaules kausā tiks sadalītas 110 ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau ir garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs Olimpiādei kvalificēsies 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā būs vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm iegūs ranga nākamie labākie slidotāji.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2017-11-17 15:58, pirms 6 gadiem
Lai nejustos uzmests, kas izcīnīja dotajā distancē ceļazīmi arī jābrauc! Viss ir vienkārši!