Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Roberto Puķītis: "galvenais pašlaik ir trenēties un noturēt formu līdz janvārim"

Roberto Puķītis: "galvenais pašlaik ir trenēties un noturēt formu līdz janvārim"
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Intervija ar Roberto Puķīti pirms 2018/2019 šorttreka sezonas, kura Latvijas izlasei sāksies ar Invitation Cup, Nīderlandē 13-14 Oktobrī.

J: Sveiks! Divus mēnešus jau trenējies Latvijā, kā esi iejuties komandā?

R: Esmu labi iejuties. Ar Evitu un komandas biedriem ir izveidojušās ļoti labas attiecības, tā kā, manuprāt, ir diezgan labi.

Kādā formā esi, salīdzinot ar citām sezonām?

Pagaidām tā īpaši uz to neskatos, galvenais pašlaik ir trenēties un noturēt formu līdz janvārim. Jo janvāris ir tāds kā atskaites punkts.

Vai gaidi pirmās sacensības?

Jā, bet vairāk tās ir tādas kā sagatavošanās sacensības, pagaidām vēl par to neiespringstu.

Kādas ir atšķirības starp Latvijas, Nīderlandes un Itālijas izlasēm?

Iepriekš esmu trenējies komandās ar bagātu pieredzi, līdz ar to, var teikt, ka Latvijas izlases komandā esmu ar lielāku pieredzi. Visās komandās tiek ieguldīts liels darbs, tāpat arī Latvijā, arī šeit ir ļoti profesionāla pieeja treniņiem. Kā arī vēlos atzīmēt, ka Evitas attieksme ir ļoti profesionāla, viņa vienmēr palīdz, saprot un atbalsta.

Kādas sajūtas ir trenējoties Latvijā?

Pēdējo reizi Latvijā trenējos 2013. vai 2012. gadā. Diezgan sen. Latvijā trenēties ir forši, zini kā, esmu mājās. Iepriekšējās sezonās Latvijā biju daudz retāk, tā kā šobrīd ir mājīgāka sajūta. Cerams, tas palīdzēs arī sezonā.

Pagājušajā sezonā trenējoties Itālijā, slidošanā bija diezgan labs progress. Kā domā, kas par iemeslu tam varētu būt?

Varbūt tas, ka man bija ļoti labas attiecības ar treneriem. Pirms tam Nīderlandē vairāk bija kā darba attiecības, kurās baigi neinteresējās kā iet. Itālijā tikai vairāk izrādīta interese par to kā tev iet un likās personīgāk. Un tagad attiecības ar Evitu arī ir ļoti labas, kas iespējams man sezonā palīdzēs.

Itāļu valodu arī iemācījies?

Jā, mazliet.

Jau daudzus gadus esi sportā, kas tevi motivē turpināt? Uz ko tu tiecies un ko gribi sasniegt?  

Olimpiskā medaļa. Zelts būtu ļoti patīkami.

@page { margin: 2cm }