Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šorttrekists Puķītis izcīna septītās vietas Eiropas čempionāta 1500 un 500 metru distancēs

Šorttrekists Puķītis izcīna septītās vietas Eiropas čempionāta 1500 un 500 metru distancēs
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieks Roberto Puķītis sestdien Vācijā ieņēma septītās vietas Eiropas čempionātā 1500 un 500 metru distancēs.

Vispirms garākajā distancē Puķītis savā pusfināla skrējienā palika trešais, netiekot starp diviem labākajiem, kas iekļuva A finālā. No otrās vietas Puķītis atpalika tikai par 0,075 sekundēm. Savukārt pēc tam B finālā latvietis, kurš pirms četriem gadiem piedalījās arī Soču olimpiskajās spēlēs, izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Līdz ar to Puķītis šajā distancē tika klasificēts septītajā vietā.

Tikmēr cits februārī Phjončhanā gaidāmās Olimpiādes dalībnieks Roberts Zvejnieks šajā distancē palika 19.vietā. Viņš pusfinālā startēja vienā skrējienā ar Puķīti, taču beigās palika septītais, netiekot pie iespējas skriet arī B finālā. Uzvaru 1500 metru distances finālā izcīnīja Sjinke Knegts no Nīderlandes. Vēlāk 500 metru ceturtdaļfinālā Puķītis savā skrējienā izcīnīja drošu uzvaru, savukārt pusfinālā viņš savā skrējienā palika trešais, no labākajiem diviem, kas tika A finālā, šoreiz atpaliekot vēl mazāk - tikai 0,072 sekundes. Puķītis līdz pat pēdējam aplim bija otrais, tomēr beigās viņu apsteidza francūzis Tibo Fukonē. Savukārt B finālā latvietis palika trešais, kas viņam arī šīs distances kopvērtējumā deva septīto pozīciju.

Tikmēr Zvejnieks 500 metros nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru, savā skrējienā paliekot ceturtais piecu dalībnieku konkurencē, no otrās vietas atpaliekot 0,218 sekundes. Viņš šajā distancē tika klasificēts 15.pozīcijā. Arī 500 metros uzvaru izcīnīja Knegts. Pēc divām distancēm kopvērtējumā Puķītis ar četriem punktiem ir astotais, kamēr Zvejnieks atrodas 15.pozīcijā. Līderis ar 68 punktiem ir Knegts.

Tāpat sestdien pusfinālā 5000 metru stafetē startēja Latvijas šorttrekistu kvartets, taču Tomasam Bakevicam, Zvejniekam, Kārlim Krūzbergam un Reinim Bērziņam labāko četriniekā tikt neizdevās un svētdien viņi startēs B finālā, kurā notiks cīņa par 5.-8.vietu. Savā pusfināla skrējienā Latvijas šorttrekisti palika pēdējie, ceturtie, tuvākajiem konkurentiem francūžiem zaudējot septiņas sekundes. Latvieši visu distanci bija pēdējā pozīcijā, tikmēr A finālā no šī skrējiena tika Ungārijas un Nīderlandes kvarteti.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien, kad dalībnieki sacentīsies 1000 metros, kā arī labākie startēs superfinālā, noskaidrojot mdaļu ieguvējus. Tāpat tiks aizvadītas izšķirošās cīņas stafetē. Eiropas čempionu šorttrekā individuāli nosaka trīs disciplīnu summā. Pērn Zvejnieks palika 23.vietā starp 46 sportistiem.

Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs. Šīs sezonas sākumā četros Pasaules kausa etapos Latvijas šorttrekisti nodrošināja divas vietas olimpisko spēļu 1000 metru distancē, kā arī pa vienai vietai 500 un 1500 metros. Ja netiks gūtas pēkšņas traumas, visās trijās disciplīnās piedalīsies Zvejnieks, bet Puķīti sagaidīs starts 1000 metros.

Izmantotie resursi:
LETA


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.