Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Puķītis un Zvejnieks labi aizvada Eiropas čempionāta priekšsacīkstes, pusfinālā tiek arī stafetes komanda

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Puķītis un Zvejnieks labi aizvada Eiropas čempionāta priekšsacīkstes, pusfinālā tiek arī stafetes komanda
Roberto Puķītis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

LETA. Gaidāmo Phjončhanas olimpisko spēļu dalībnieki Roberto Puķītis un Roberts Zvejnieks piektdien visās trijās individuālajās distancēs pārvarēja Vācijā notiekošā Eiropas čempionāta šorttrekā priekšsacīkstes, pusfinālā tiekot arī Latvijas stafetes komandai.

Puķītis 1500 metru priekšsacīkstēs vēl pirms pēdējā apļa savā skrējienā bija otrajā vietā, tomēr tajā piedzīvoja sadursmi un finišēja desmit sekundes aiz konkurentiem. Izskatot šo epizodi, tiesneši piesprieda diskvalifikāciju pieredzējušajam itālim Jurijam Konfortolam, bet Puķīti paaugstināja uz pusfinālu. Tikmēr Zvejnieks iztika bez incidentiem un savā skrējienā finišēja otrajā vietā, bet pusfinālā iekļuva trīs ātrākie dalībnieki.

Savukārt 500 metros Puķītis uzvarēja savā skrējienā, kamēr Zvejnieks savā skrējienā bija otrajā vietā. Šeit nākamā kārta ir ceturtdaļfināls, ko sasniedza katra skrējiena divi labākie sportisti.

Individuālās priekšsacīkstes noslēdzās ar 1000 metru distanci, kurā Puķītis guva uzvaru savā skrējienā, turklāt uzrādīja piekto ātrāko rezultātu starp visiem sportistiem, kamēr Zvejnieks savā skrējienā bija otrais un arī droši iekļuva ceturtdaļfinālā.

Turpinājumā piektdien notika arī priekšsacīkstes stafetē, dalībniekiem veicot 5000 metrus. Latvijas kvartets, kurā startēja Tomass Bakevics, Zvejnieks, Kārlis Krūzbergs un Reinis Bērziņš, savā skrējienā ieņēma trešo vietu aiz Krievijas un Itālijas komandām, apsteidzot ukraiņus.

Automātiski pusfinālā iekļuva katra skrējiena divas labākās komandas, kā arī divas labākās trešo vietu ieguvējas, starp kurām bija arī Latvija, kas pusfinālā tika ar septīto labāko rezultātu. Eiropas čempionātā Latvijas komanda lielākās cerības liek tieši uz stafeti, lai iekļūtu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sastāvā. Čempionāta izšķirošās cīņas notiks sestdien un svētdien.

Eiropas čempionu šorttrekā individuāli nosaka trīs disciplīnu summā. Pērn Zvejnieks palika 23.vietā starp 46 sportistiem. Līdz šim augstākos sasniegumus Eiropas čempionātos sasniedzis pašreizējais ātrslidotājs Haralds Silovs, kurš ir divkārtējs Eiropas absolūtais čempions un vienreiz bijis otrais, kā arī vairākas reizes kāpis arī uz augstākā pakāpiena individuālajās distancēs.

Šīs sezonas sākumā četros Pasaules kausa etapos Latvijas šorttrekisti nodrošināja divas vietas olimpisko spēļu 1000 metru distancē, kā arī pa vienai vietai 500 un 1500 metros. Ja netiks gūtas pēkšņas traumas, visās trijās disciplīnās piedalīsies Zvejnieks, bet Puķīti sagaidīs starts 1000 metros.

Izmantotie resursi:
LETA