Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekisti Bērziņš un Vīgants paliek bez augstām vietām arī PK posmā Monreālā

Ints Megnis
Ints Megnis

Šorttrekisti Bērziņš un Vīgants paliek bez augstām vietām arī PK posmā Monreālā
Roberts Krūzbergs (no kreisās), Reinis Bērziņš, Endijs Vīgants, Kārlis Krūzbergs. Foto: Shorttrack Team Latvia

Latvijas šorttrekisti Reinis Bērziņš un Endijs Vīgants nedēļas nogalē palika bez augstām vietām Pasaules kausa otrajā posmā, kas risinājās Monreālā.

Sacensības, kā ierasti, sākās ar priekšsacīkstēm, bet nevienam no latviešiem neizdevās sasniegt nākamo kārtu. 1000 metru pirmajās sacensībās Bērziņš izcīnīja ceturto vietu savā priekšsacīkšu skrējienā, bet pēc tam finišēja ceturtais gandarījuma sacensību pirmajā kārtā. Distances summā Bērziņš bija 37. vietā starp 48 atlētiem

1500 metros Vīgants savā priekšsacīkšu skrējienā bija sestais starp septiņiem sportistiem, pēc tam priekšpēdējam paliek arī gandarījumu sacensību pirmajā kārtā. Summā viņam fiksēta 40. vieta. Vistuvāk nākamajai kārtai Latvija bija 500 metros, kur priekšsacīkstēs Bērziņš palika vien aiz diviem titulētiem sāncenšiem, savukārt gandarījuma kārtā viņš finišēja otrais un summā guva 29. pozīciju.

Savukārt 1000 metru otrajās sacensībās Vīgants priekšsacīkšu kārtā finišēja pēdējā, piektajā, vietā skrējienā, tādu pat rezultātu uzrādot arī gandarījuma sacensībās un noslēgumā samierinājās ar 42. pozīciju.

Šosezon Latvijas šorttrekisti sadalījušies divās treniņu grupās - Vīgants un Bērziņš trenējas Jelgavā pie Evitas Krievānes-Moiseičenko, kamēr Ventspilī Jēkaba Saulīša vadībā attīstās brāļi Kārlis un Roberts Krūzbergi. Ventspilnieki uz pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem nebija devušies, bet cer braukt uz Āzijā paredzētajiem nākamajiem diviem etapiem.