Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Šorttrekistam Robertam Krūzbergam 18.vieta Pasaules kausa posma 1500 metru distancē

Agris Suveizda

Šorttrekistam Robertam Krūzbergam 18.vieta Pasaules kausa posma 1500 metru distancē
Roberts Krūzbergs (pa labi). Foto: EPA/Scanpix

LETA. No Latvijas šorttrekistiem šajā nedēļas nogalē Šanhajā notikušajā Pasaules kausa sezonas trešajā posmā labāko rezultātu sasniedza Roberts Krūzbergs, kurš 1500 metru distancē izcīnīja 18.vietu.

Sacensību pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā R.Krūzbergs savā slidojumā bija trešais, bet ar uzrādīto rezultātu - divas minūtes un 27,248 sekundes - iekļuva nākamajā posmā. Pusfinālā viņš finišēja sestais savā slidojumā, no vietas B finālā atpaliekot par 25 sekundēm. Sacensību noslēgumā latvietis tika klasificēts 18.vietā.

Tikmēr Kārlis Krūzbergs šajā pašā distancē priekšsacīkstēs tikai 0,085 sekundes atpalika no iekļūšanas pusfinālā. Vēlāk viņš pārvarēja gandarījuma sacensību pirmo kārtu, bet nākamajā posmā apstājās un neiekļuva pusfinālā. K.Krūzbergam šajā distancē bija 30.vieta.

Pārējās distancēs latviešiem bija pieticīgāki rezultāti. 1000 metros Reinis Bērziņš bija 26.vietā, bet Endijs Vīgants ieņēma 31.pozīciju. Viņi abi startēja arī 500 metru pirmajā distancē, kur Vīgants bija 37., bet Bērziņš - 41.vietā. Savukārt 500 metru otrajā distancē Robertam un Kārlim Krūzbergiem bija attiecīgi 38. un 42.vieta. Katrā distancē startēja nedaudz vairāk kā 40 šorttrekisti.

Latvijas sportisti piedalījās arī 5000 metru stafetē, kur pirmajā kārtā bija pēdējie starp četrām komandām. Noslēgumā Latvija ieņēma pēdējo, 13.vietu no komandām, kas tika pie ieskaitīta rezultāta. Nākamais Pasaules kausa posms gaidāms februārī Drēzdenē, bet pirms tam Debrecenā norisināsies Eiropas čempionāts. Kopumā šosezon paredzēti seši Pasaules kausa posmi.

Izmantotie resursi:
LETA