Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Latvijas šorttrekistiem pieticīgi starti Pasaules kausa posmā Vācijā

Andrejs Siliņš

Latvijas šorttrekistiem pieticīgi starti Pasaules kausa posmā Vācijā
Roberts Krūzbergs (pa vidu). Foto: AP/Scanpix

LETA. Latvijas šorttrekisti Endijs Vīgants un Roberts Krūzbergs piektdien Vācijā notiekošajā Pasaules kausā (PK) aizvadīja pieticīgus startus.

Krūzbergs pirmo startu aizvadīja 1000 metru distancē un pirmspēdējā aplī bija pakāpies uz trešo vietu savā slidojumā, bet brīdi vēlāk viņš saņēma sodu, kā rezultātā palika bez laika un dalības ceturtdaļfinālā. Tāpat arī 1500 metru otrajā distancē viņš bija starp līderiem, bet sods liedza sasniegt nākamo kārtu.

Tikmēr 1500 metru pirmajā distancē startēja Vīgants, kurš savā slidojumā no ceturtā līdz sestajam aplim bija līderpozīcijās, bet finišu sasniedza pirmspēdējais, sestais. Savukārt 500 metros priekšsacīkstēs viņš savā slidojumā bija pēdējais. Vīgants šajās distancēs gan vēl startēs gandarījuma kārtās.

Pleca savainojuma dēļ piektdien nestartēja Reinis Bērziņš, kura vietā stafetē piedalījās Latvijas izlases treneris Jēkabs Saulītis. Latvijas trijotnei pirmajā kārtā slidojumā izdevās apsteigt vienīgi Ukrainas izlasi, finišējot ceturtajā vietā. Sacensību nākamajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā iekļuva tikai viena komanda. No slidojuma, kurā piedalījās arī latvieši, uzvaru izcīnīja Beļģija, kas distanci veica septiņās minūtēs un 8,948 sekundēs, par nepilnām sešām sekundēm apsteidzot latviešus.

Latvijas šorttrekisti pirms nepilnām divām nedēļām Debrecenā piedalījās Eiropas čempionātā, kur labāko rezultātu sasniedza Krūzbergs, kurš izcīnīja astoto vietu 1000 metru distancē. Savukārt nedēļu vēlāk bija pasaules čempionāts junioriem, Krūzbergam 1500 metru distancē izcīnot augsto piekto pozīciju.

Šosezon Pasaules kausa posmos neviens no Latvijas sportistiem ar augstvērtīgiem rezultātiem nav izcēlies.

Pēc Pasaules kausa posma Vācijā sekos sacensības Nīderlandē, bet sezona noslēgsies marta vidū, kad Seulā norisināsies pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
LETA