Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:265, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas šorttreka komanda dalībai olimpiskajās spēlēs virza Zvejnieku un Puķīti

Latvijas šorttreka komanda dalībai olimpiskajās spēlēs virza Zvejnieku un Puķīti
Roberto Puķītis (otrais no kreisās)
Foto: TASS/Scanpix

LETA. Latvijas šorttreka komanda dalībai 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs prognozējami izvirzījusi Robertu Zvejnieku un Roberto Puķīti, bet rezervista vieta plānota Kārlim Krūzbergam, sarunā ar aģentūru LETA atklāja Latvijas šorttreka izlases trenere Evita Krievāne.

Latvijas šorttrekisti nodrošinājuši divas vietas olimpisko spēļu 1000 metru distancē, kā arī pa vienai vietai 500 un 1500 metros. Līdz ar to, Latviju Phjončhanas olimpiskajās spēlēs pārstāvēs vismaz divi šorttrekisti. Lēmumu par to, kuri sportisti pārstāvēs Latviju olimpiskajās spēlēs, pieņems Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA) valde.

"Nākamnedēļ notiks valdes sēde, kurā tiks lemts par tiem sportistiem, kuri pārstāvēs Latviju olimpiskajās spēlēs. No savas puses virzām Zvejnieku un Puķīti, bet kā rezervistu - Kārli Krūzbergu," atklāja Krievāne. "Valdē ir astoņi daiļslidotāji un Tukuma ledus halles direktors Modris Liepiņš. Mums pat īsti nav balsu šajā jautājumā, bet ir bijušas pāris sarunas ar federāciju."

Kārlis Krūzbergs, Roberts Krūzbergs, un Reinis Bērziņš šoruden smagi saslima ar meningītu, līdz ar to Latvija Pasaules kausa noslēdzošajos posmos Āzijā nestartēja ar stafetes komandu. Nākamās lielās sacensības Latvijas šorttrekistiem būs janvāra vidū Drēzdenē gaidāmais Eiropas čempionāts. "Šobrīd gatavojamies Eiropas čempionāta. Pamazām treniņos atgriežas puiši, kuri bija saslimuši. Vienīgi Roberta Krūzberga vēl nav," teica Krievāne. Šosezon no Latvijas šortrrekistiem stabilāko sniegumu rāda Zvejnieks, kurš gandrīz katrās sacensībās iekļuva labāko 32 sportistu pulkā.

Pasaules kausa ietvaros šosezon notika četri posmi, kur uz olimpiskajām spēlēm kopumā tika sadalīti 110 ceļazīmes. Dienvidkorejai kā sacensību saimniecei jau bija garantētas piecas vietas gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Individuālajās distancēs kvalificējās 32 labākie šorttreka sportisti, kamēr stafetē tās būs astoņas labākās komandas. Ja individuālajās disciplīnās vienai valstij labāko 32 atlētu sarakstā bija vairāk par trim sportistiem, ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm ieguva ranga nākamie labākie slidotāji.

Phjončhanas olimpisko spēļu atlasē tika skaitīti sportistu trīs no četriem labākajiem rezultātiem. Pasaules kausa kopvērtējumā pēc visiem četriem etapiem Zvejnieks bija 22.vietā 500 metros, Puķītis bija atrodams 21.pozīcijā 1000 metros, kur 37.vietā bija Zvejnieks, bet 1500 metros 24.vietā bija Roberts Krūzbergs. Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022.gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Līdz ar to kāda šorttreka sportista kvalificēšanās jau nākamā gada spēlēm tiek uzskatīta par augstu sasniegumu.

Izmantotie resursi:
leta.lv


Linards Reinis Laizāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis netiek tālāk 1000 metru distancē un noslēdz PČ

Dalību pasaules čempionātā šorttrekā noslēguši Latvijas sportisti Linards Reinis Laizāns un Māris Jānis Šternmanis. Abi aizvadīja gandarījuma sacensības 1000 metru distancē, nepārvarot pirmo kārtu.
Māris Jānis Šternmanis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Laizāns un Šternmanis PČ šorttrekā nepārvar gandarījuma slidojumu pirmo kārtu

LETA. Latvijas sportists Linards Reinis Laizāns 500 metros un Māris Jānis Šternmanis 1500 metros sestdien pasaules čempionātā šorttrekā nepārvarēja gandarījuma slidojumu pirmo kārtu.
Roberts Krūzbergs. LOK/ Edijs Pālens/ LETA
1

Krūzbergs pēc kritiena pirmajā dienā neturpinās dalību pasaules čempionātā

Priekšlaicīgi dalību pasaules čempionātā šorttrekā spiests noslēgt Roberts Krūzbergs. Vakar latvietis piedzīvoja kritienu 500 metru distancē, gūstot potītes savainojumu.