Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Jakušina/Ņevskis trešo gadu pēc kārtas ieņem 29. vietu PČ

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jakušina/Ņevskis trešo gadu pēc kārtas ieņem 29. vietu PČ
Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis
Foto: ISU

Somijas galvaspilsētā Helsinkos turpinās pasaules čempionāts daiļslidošanā, kur tiek dalītas ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Latvijas vadošais ledus deju duets Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis šodien neparādīja savu labāko sniegumu un trešo gadu pēc kārtas finišēja 29. pozīcijā.

Ledus dejām pieteikti 32 dueti, kas pasaules čempionātā sadalīs 19 olimpiskās ceļazīmes. Lai kvalificētos garajai dejai, īsajā dejā bija jātiek starp divdesmit labākajiem duetiem. Mūsējiem gan vairāk bija cīņa par to, lai iegūtu mazliet labāku vietu nekā iepriekšējās divās reizēs, kad sanāca 29. pozīcija.

Īsajā dejā Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis sasniedza 48.26, ar ko bija krietni par maz, lai tiktu tālāk. Sacensības vēl turpinās, taču mūsējie vairs nevar kvalificēties garai dejai. Trešo gadu pēc kārtas nākas samierināties ar 29. pozīciju. Pirms garās dejas pirmajā vietā atrodas Vankūveras olimpiādes zelta medaļnieki Tesa Virtjū / Skots Mors (Kanāda), otro vietu ieņem iepriekšējo divu pasaules čempionātu uzvarētāji Gabriela Papadakisa / Gijoms Sizerons (Francija), savukārt trešajā pozīcijā ir Medisona Hubela un Zekerijs Donahjū (ASV).

Kā jau ziņots, pērnā gada novembra "Tallinn Trophy" sacensībās mūsu duets sasniedza 150.81 (60.51+90.30). Personiskais rekords iepriekš bija 124.50, līdz ar to sanāca iespaidīgs progress: +26.31.

Atgādinām, ka Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs vakar ar personisko rekordu kvalificējās PČ garajai programmai un ir tuvu olimpiskajai ceļazīmei. Aizvakar tālāk tika arī Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska un šodien plkst. 18:31 rādīs garo programmu. Lai mūsu sieviešu daiļslidošana iegūtu olimpisko ceļazīmi, Kučvaļskai jāfinišē vismaz 21.-23. pozīcijā (patlaban nav zināma precīza nepieciešamā vieta, varbūt derēs pat 24. pozīcija). Ja šoreiz nesanāks, tad iespēja būs 27.-30. septembra "Nebelhorn Trophy" sacensībās Vācijā, kur tiks izcīnītas pēdējās olimpiskās ceļazīmes. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu.

Latvijas daiļslidošana olimpiskajās spēlēs iepriekš bija pārstāvēta tālajā 1994. gadā - Andrejs Vlaščenko ieguva 21. pozīciju starp vīriešiem, savukārt Jeļena Berežnaja / Oļegs Šļahovs izcīnīja astoto vietu pāru sacensībās. 1992. gada spēlēs Konstantīns Kostins un Alma Lepina ierindojās 20. vietā individuāli.

Latvijas sportistu starta laiki Helsinkos

Sportists/SportisteĪsā daļaGarā daļa
Angelina Kučvaļska29.martā 15:0131.martā 18:31
Deniss Vasiļjevs30.martā 15:121.aprīlī pēc 10:50
Jakušina/Ņevskis31.martā 13:07-

Izmantotie resursi:
Olympic Qualification System / goldenskate.com
isu.org