Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs uzlabo rezultātu un izcīna 12. vietu 5000 metros B divīzijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovs uzlabo rezultātu un izcīna 12. vietu 5000 metros B divīzijā
Ātrslidotājs Haralds Silovs. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Hērenvenā savas pēdējās sacensības Pasaules kausa izcīņas 2. posmā aizvadījis Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs. Latvietis B divīzijas sacensībās 5000 metru distancē ierindojās 12. vietā, uzlabojot arī savu pirms nedēļas uzstādīto rezultātu.

Vakar Haralds Silovs aizvadīja sekmīgas sacensības masu startā, izcīnot piekto vietu un līdz pēdējam esot cīņā par vietu uz goda pjedestāla. Pasaules kausa izcīņas īso sezonu latvietis noslēdza ar sacensībām 5000 metru distancē B divīzijā. Pirms nedēļas šajās sacensībās viņš uzstādīja rezultātu 6:28.23 minūtes, kas bija 14. labākais.

B divīzijas sacensībās piedalījās 22 ātrslidotāji, kas bija sadalīti piecos četriniekos un vienā pārī. Haralds Silovs startēja trešajā slidojumā kopā ar poli Sžimonu Palku, Dmitriju Morozovu no Kazahstānas un Lukasu Mannu no Vācijas. Silovs uzreiz izvirzījās slidojuma un visu sacensību vadībā. Viņš spēja noturēt vienmērīgu tempu 10 apļus, bet pēdējos trīs veica nedaudz lēnāk. Tikpat vienmērīgi slidojumu aizvadīja vācietis Manns, kurš spēja noturēt tempu un apsteigt Silovu, uzstādot arī jaunu personisko rekordu. Silovs uzlaboja pirms nedēļas iespēto rezultātu finišējot ar laiku 6:27.413 minūtes, zaudējot Mannam 2.74 sekundes.

Nākamajā slidojumā personisko rekordu uzstādīja Ītans Sepurans no ASV, kļūstot par sacensību līderi, bet otrajā vietā ierindojās Vitālijs Čšigoļevs no Kazahstānas, nobīdot Silovu uz ceturto vietu pirms pēdējiem diviem slidojumiem. Tajos slidoja potenciāli spēcīgākie ātrslidotāji, tāpēc nebija pārsteigums, ka visi bija ātrāki par Silovu, pārliecinošu vadību pārņemot Svērem Lundem Pedersenam no Norvēģijas. Pēdējā slidojumā cīņā par uzvaru iesaistījās vien nīderlandietis Mārvins Talsma, kurš galu galā zaudēja uzvarētājam Pedersenam 2.63 sekundes. Trešo vietu sacensībās izcīnīja šveicietis Livio Vengers.

Haralds Silovs, kā jau tas bija paredzams pirms pēdējiem diviem slidojumiem, nespēja ielauzties labāko desmitniekā, sacensības noslēdzot 12. vietā, zaudējot uzvarētājam Pedersenam 11.99 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā 5000 metros Latvijas ātrslidotājs sakrāja 24 punktus un ierindojās 29. pozīcijā. Īsās sezonas kulminācija būs pasaules čempionāts, kas risināsies turpat Hērenvenā no 11. līdz 14. februārim.

Pasaules kausa izcīņas 2. posms Hērenvenā, 5000 metri vīriešiem B divīzijā

VietaSportistsRezultāts
1.S.L. Pedersens (NOR)6:15.423
2.M. Talsma (NED)+2.63
3.L. Vengers (SUI)+2.82
4.D. Aldoškins (RUS)+2.97
5.A. Rumjancevs (RUS)+3.51
6.Ī. Sepurans (USA)+3.78
12.H.Silovs (LAT)+11.99