Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daiļslidotāja Ņikitina: "Man vajag, lai viss ir perfekti"

Daiļslidotāja Ņikitina: "Man vajag, lai viss ir perfekti"
Diāna Ņikitina junioru pasaules čempionātā
Foto: Jordan Mansfield, Getty Images / isu.org

Pēdējo divu gadu Jelgavas labākā sportiste, daiļslidotāja Diāna Ņikitina (15) sarunā ar žurnālu "Sports" atzīst, ka dzīve uz ledus viņai ļoti patīk. Sportiste daudz strādā, lai pilnveidotu savu sniegumu, mēģina sasniegt maksimālo. Profesionāla attieksme un liela mērķtiecība ļauj gūt panākumus.

"Man tik ļoti patīk uz ledus, ka es tur dzīvotu, ja vien tā varētu! Kad izeju uz ledus, mani pārņem brīvības sajūta. Gribas darīt visu vēl vairāk, vēl labāk - lai būtu ideāli. Lai es varētu sevi parādīt sacensībās un arī lai citi novērtētu," saka Diāna Ņikitina. "Jā, ir arī grūti, piekūstu. Ja reizēm kaut kas nesanāk, tad uznāk apnikums, bet man tik ļoti patīk daiļslidošana, ka es nevēlos to pamest un sākt mācīties kaut ko citu. Sēdēt mājās un skatīties televizoru - tas nav mans sapnis. Es nevarētu dzīvot bez daiļslidošanas. Varbūt kādu astoņu gadu vecumā nebūtu tik traki to visu pārtraukt, bet tagad, kad kaut ko varu sasniegt - nu nē! Pirms katrām sacensībām es strādāju ar savām kļūdām, kuras cenšos novērst. Man vajag labāk, labāk un vēl labāk, lai izskatās ļoti skaisti. Gribu tā pilnveidot slidojumu, lēcienus, lai viss būtu perfekti un nebūtu nekādu neprecīzu sīkumu."

Daiļslidotājas treneris Romāns Panteļejevs: "Diāna izpilda visu treniņos uzdoto ne tikai par 100, bet pat par 120 procentiem. Izdara visu, kas teikts, un vēl vairāk - tā ir apbrīnojama mērķtiecība, un tāpēc arī ir panākumi. Ja man vienā vārdā būtu jāraksturo Diāna, tad tas vārds būtu - profesionalitāte!"

Jelgavas Ledus skolas audzēkne jau astoto gadu trenējas arī Sanktpēterburgā pie Jūlijas Kuļibanovas. Daiļslidošana ir pirmajā vietā, tāpēc 8. klases skolniece tagad mācās Rīgas 1. tālmācības vidusskolā.

2015. gada junioru pasaules čempionātā Ņikitina izcīnīja 10. vietu, un šīs desmitnieks Latvijas meitenēm dod divas vietas uz nākamā gada čempionātu. "Kad iekļuvu labāko desmitniekā, bija neaprakstāms prieks. Necerēju, ka būs tik augsts rezultāts, jo pirms tam slimoju un tikai nedēļu pirms pasaules čempionāta varēju sākt gatavoties. Baidījos, ka nenoslidošu tik labi. Pēc īsās programmas, kad izgāju uz ledus ar izvēles programmu, biju ļoti saņēmusies. Gribēju tikt desmitniekā - un tiku," priecīga ir daiļslidotāja.

Kā jau ziņots, Volvo kausa junioru sacensībās novembrī Diāna Ņikitina uzrādīja 170.28 punktu summu, kas ir labākais rādītājs Latvijas sieviešu daiļslidošanas vēsturē (šis sasniegums gan ir neoficiāls, jo šāda ranga junioru sacensībās gūtais novērtējums netiek atzīts par tādu, kas var pretendēt uz oficiālu rekordu).

Nākamais starts būs Polijas pilsētā Toruņā, bet februārī Diāna Ņikitina un Deniss Vasiļjevs piedalīsies pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs Lillehammerē.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Sports"


, 2015-12-30 15:34, pirms 8 gadiem
Perfekti var noslidot tikai Yuzuru Hanyu.
, 2015-12-30 15:42, pirms 8 gadiem
`apbrīnojama mērķtiecība, un tāpēc ir panākumi`, treneris saka
, 2015-12-30 15:42, pirms 8 gadiem
Malacis
, 2015-12-30 15:53, pirms 8 gadiem
točka rakstīja: Perfekti var noslidot tikai Yuzuru Hanyu.
droši vien, bet tiekties var un vajag
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.