Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotāja Ņikitina triumfē Zagrebas "Golden Bear"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Daiļslidotāja Ņikitina triumfē Zagrebas "Golden Bear"
Diāna Ņikitina un treneris Stefans Lambjēls
Foto: Joanna Grams / Twizzle Mag

Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs Diāna Ņikitina (16) svētdien izcīnīja pirmo vietu "Golden Bear" sacensībās, kas risinājās Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā. Jelgavniecei tas bija tikai otrais starts pieaugušo konkurencē.

Zagrebas "Golden Bear" sieviešu sacensībās piedalījās 17 sportistes, tostarp mūsu Diāna Ņikitina un zviedriete Matilda Algotsone, kura šoruden sarūpēja ceļazīmi uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Tagad piedalījās arī divu Eiropas čempionātu dalībniece Džada Ruso (Itālija) un Slovēnijas labākā daiļslidotāja Daša Grma, kura četras reizes startējusi kontinentālajās meistarsacīkstēs, taču nav spējusi izcīnīt biļeti uz olimpiādi. Kā jau ziņots, sestdienas īsajā programmā Ņikitina uzrādīja 48.40 un ieguva otro vietu.

Dalībnieču sastāvs šeit nebija spēcīgs, tāpēc varēja cīnīties cīnīties par uzvaru. Svētdienas garajā programmā jelgavniecei atkal neizdevās pirmie lēcieni, taču turpinājums sanāca labāks, Diāna Ņikitina sasniedza 95.89, kas bija trešais labākais rādītājs starp visām sportistēm. Summā mūsu daiļslidotāja sakrāja 144.29, par mata tiesu apsteidza konkurenti un ieņēma pirmo vietu. Sudrabu nopelnīja slovēniete Grma (144.28), bronzu ieguva zviedriete Algotsone (142.38), bet soli aiz pjedestāla palika itāliete Ruso (141.28).

Kā jau ziņots, Ņikitinas iepriekšējo sezonu sabojāja potītes savainojums. Starpsezonā mūsu sportiste bija uz treniņiem Šveicē. Divkārtējais pasaules zelta medaļnieks un olimpiskais vicečempions Stefans Lambjēls jau pērn kļuva par Latvijas labākā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva treneri, bet šosezon slavenā šveicieša vadībā debitēja arī Diāna Ņikitina.

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina. Sportacentrs.com noskaidroja, ka mūsu daiļslidotājas izvēlēšanā vērtēs divus labākos rezultātus "Challenger" sērijas sacensībās - ja Ņikitina nebūs galvas tiesu pārāka, tad priekšroka tiks dota Kučvaļskai.

Salīdzinot ar "Challenger" sēriju, Zagrebas "Golden Bear" ir zemākā ranga sacensības, tāpēc neietilpst nacionālajā olimpiskajā atlasē.

Latvijas dāmas "Challenger" sacensībās šajā sazonā

DaiļslidotājaĪsā daļaGarā daļaSummaVietaDatums
Diāna Ņikitina48.3797.93146.30Bratislava21.-23. septembris
Angelina Kučvaļska38.4668.74107.20Minska27.-28. oktobris

Janvāra kontinentālajās meistarsacīkstēs Latvijas sievietēm ir tikai viena kvota - uz to pretendē Diāna Ņikitina un Angelina Kučvaļska, kuras izpildījušas vajadzīgos tehniskos minimumus un decembra valsts čempionātā varētu cīnīties par ceļazīmi.

Izmantotie resursi:
kkkmedvescak.hr

  +5 [+] [-]

, 2017-10-30 12:48, pirms 6 gadiem
Pirms sezonas olimpiskā favorīte bija Angelīna, bet uz doto bīdi Diāna izskatās galvas tiesu pārāka.
Vispār tā "galvas tiesa" ir stiepjams jēdziens...

  +5 [+] [-]

, 2017-10-30 13:03, pirms 6 gadiem
40 punktu starpība starp abām - tas ir daudz. Tik daudz var dabūt par diviem četrkāršajiem lēcieniem un vēl kaut ko nedaudz klāt.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-30 13:34, pirms 6 gadiem
40 punkti - tā ir bedre!!!

  +1 [+] [-]

, 2017-10-30 17:23, pirms 6 gadiem
Angelīnai Kučvaļskai starp citu ir trauma.