Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Jakušina/Ņevskis ar 13. vietu netiek pie olimpiskās ceļazīmes (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jakušina/Ņevskis ar 13. vietu netiek pie olimpiskās ceļazīmes (+video)
Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis noslēdz olimpisko atlasi
Foto: Nebelhorn Trophy

Latvijas labākais ledus deju duets Olga Jakušina / Andrejs Ņevskis šodien ar 13. vietu noslēdza dalību "Nebelhorn Trophy", kas ir pēdējās sacensībās daiļslidošanas olimpiskajā atlasē. Garajā dejā mūsu duets neparādīja savu labāko sniegumu un neiekļuva kārotajā sešiniekā, kas iegūst ceļazīmes uz Phjončhanas spēlēm.

Vācijas pilsētā Obersdorfā risinās daiļslidošanas sacensības "Nebelhorn Trophy", kas ir svarīgas gaidāmo olimpisko spēļu sakarā. Ledus dejās tika plānots sadalīt piecas ceļazīmes, tomēr Dānija atteicās no savas kvotas, līdz ar to parādījās vēl viena vieta.

Latvijas dueta cerības vairāk bija teorētiskas, jo līdz šim tikai vienu reizi izdevies parādīt rezultātu, ar kuru būtu reāli tik uz olimpiskajām spēlēm. Kā jau ziņots, 2016. gada "Tallinn Trophy" mūsu Jakušina un Ņevskis nopelnīja 150.81, par 26.31 labojot personīgo rekordu - pēc tam nav izdevies pietuvoties šādam līmenim.

"Nebelhorn Trophy" īsajā dejā Olga Jakušina / Andrejs Ņevskis uzrādīja 50.76, par 5.21 atpaliekot no sestās vietas. Tobrīd cerība vēl saglabājās, jo garajā dejā var nopelnīt krietni vairāk. Šodienas uzstāšanās nesanāca pietiekami laba, kritiens gan netika piedzīvots, taču vērtējums pieticīgs - 77.00. Abu deju summā sanāca 127.76, ar ko sešiniekam ir par maz. Sacensību noslēgumā Latvijas duets ierindojās 13. pozīcijā.

Ledus dejās uzvaru izcīnīja Penija Komsa / Nikolass Baklends (Lielbritānija) ar 177.13, savukārt Lietuvas duets Elisona Rīda / Sauļus Ambrulevičus (142.95) palika septītajā vietā. Ja kāds atteiksies no savas kvotas, tad uz Phjončhanu varēs doties arī mūsu kaimiņi. Kā izrādījās, sešiniekam vajadzēja vismaz 143.22.

Atgādinām, ka 2017. gada marta pasaules čempionātā Angelina Kučvaļska un Deniss Vasiļjevs izcīnīja ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu. Vīriešu sakarā minētā sadale ir formalitāte, savukārt uz sieviešu ceļazīmi pretendē Angelina Kučvaļska un Diāna Ņikitina.

Izmantotie resursi:
isu.org