Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Lambjēls: "Vasiļjevs lūdza kļūt par viņa treneri, nebija ilgi jādomā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lambjēls: "Vasiļjevs lūdza kļūt par viņa treneri, nebija ilgi jādomā"
Deniss Vasiļjevs
Foto: Pierre Quentin / Ice Legends

Latvijas labākā daiļslidotāja Denisa Vasiļjeva jaunais treneris Stefans Lambjēls (Šveice) facebook.com lapā informē, ka savā audzēknī saskata daudz no sevis, tagad šveicieša laiks tiek pakārtots 2015. gada Daugavpils labākā sportista grafikam. Sezonas galvenais mērķis - kvalificēties olimpiskajām spēlēm.

Divkārtējais pasaules zelta medaļnieks un olimpiskais vicečempions Stefans Lambjēls strādā par treneri kopš 2010. gada, bet pirms diviem gadiem atvēra arī savu skolu Šamperī, Šveices dienvidrietumos. Tagad tur trenējas arī mūsu Deniss Vasiļjevs, kurš iepriekš saukts arī par jauno Lambjēlu, abiem ir līdzīgs stils un īpaša mūzikas izjūta. "Denisā redzu daudz no sevis, protams. Taču domāju, ka viņš ir unikāls, viņam ir savs stils un personība. Iedvesmojos no viņa muzikalitātes," saka treneris.

Deniss Vasiļjevs jauno sezonu sāks novembrī ar debiju pieaugušo "Grand Prix" posmā Maskavā jeb "Rostelecom Cup", savukārt pirmās sacensības Latvijā būs nacionālais čempionāts decembrī.

Maskavas sacensību laikā Lambjēls bija iecerējis uzstāties "Kings on Ice" šovā Rīgā un Tallinā, taču līdz ar jaunajiem pienākumiem plāni ir mainījušies. Vairāki daiļslidošanas fani žēlojas par pārsteidzīgi iegādātajām biļetēm, tikmēr minētā šova reklāmās joprojām tiek solīts arī Lambjēls. "Noteikti turpināšu uzstāties šovos, man patīk uzstāties, nav plāna to drīzumā pārtraukt. Taču tagad savu laiku organizēšu, vadoties no Denisa treniņu un sacensību grafika. Mums jau ir solīds plāns jaunajai sezonai," norāda slavenais šveicietis.

Stefans Lambjēls: "Denisu atklāju pirms diviem vai trijiem gadiem, skatoties junioru "Grand Prix" video materiālus. Ar savu klātbūtni uz ledus viņš uzreiz atstāja iespaidu. Tikāmies pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs Lillehammerē, runājām par viņa karjeru un mērķiem, uzaicināju uz manu šovu "Ice Legends". Maijā sākām darbu pie Denisa jaunajām programmām, tas mums bija lielisks laiks. Redzēju, ka Deniss tiešām vēlas sportā sasniegt kaut ko lielu. Kad viņš man lūdza kļūt par viņa treneri, man nebija jādomā pārāk ilgi."

Netiek atklāts, kādas būs Vasiļjeva jaunās programmas, dažas norādes gan ir. Mūsu daiļslidotājs esot bijis pārsteigts par Lambjēla piedāvāto mūziku, taču, izmēģinot uz ledus, izgaisa šaubas par piemērotību. Īsajā programmā tiks izmantota 1968. gadā radītā mūzika. Atgādinām, ka pagājušajā sezonā Daugavpils labākā sportista treneris bija 1994. gada olimpiskais čempions Aleksejs Urmanovs (Krievija), palīdzēja arī ilggadējā trenere Ingrīda Snieškiene (Lietuva).

Kā jau ziņots, vasarā parādījās informācija par gurna savainojumu, līdz ar to iekavējās gatavošanās jaunajai sezonai. "Tagad jūtos jau daudz labāk. Pagājušajā nedēļā sāku veikt dubultos lēcienus. Pēc trijām nedēļām sākšu strādāt pie trīskāršajiem lēcieniem. Pēc tam domāju trenēties četrkāršajos, jāskatās, kā būs ar kondīciju. Ceru, ka pasaules čempionātā jau varēšu parādīt vismaz četrkāršo salhovu," informē Deniss Vasiļjevs, kura sezonas galvenais mērķis ir kvalificēties 2018. gada olimpiskajām spēlēm.

Izmantotie resursi:
facebook.com/StephaneLambiel

  +6 [+] [-]

, 2016-08-30 17:54, pirms 8 gadiem
Kurš varētu būt 2016. gada Daugavpils sportists? Kādi varianati?

  +6 [+] [-]

, 2016-08-30 17:55, pirms 8 gadiem
Ja veselība pieturēsies, olimpiskā ceļazīme nebūs problēma!

  +4 [+] [-]

, 2016-08-30 18:11, pirms 8 gadiem
lai izdodas lēcieni :d

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 18:21, pirms 8 gadiem
Vasiļjevs patiešām ir ļoti talantīgs. ne velti slavenā krievu trenere Tarasova bija par viņu sajūsmā un visu laiku teica, lai atceramies šo puisi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-08-30 19:32, pirms 8 gadiem
ritenis rakstīja: Kurš varētu būt 2016. gada Daugavpils sportists? Kādi varianati?
U22 pludmales volejbola Eiropas čempione Anastasija Kravčenoka.

     [+] [-]

, 2016-08-30 19:38, pirms 8 gadiem
Prussian2 rakstīja: Uz LV hokeja izlasi!
Uz Gjinamo

  +1 [+] [-]

, 2016-08-30 22:32, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: Uz Gjinamo
Lambjelu par treneri