Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Platonova: "Skatītājiem likās, ka Angelinai jābūt trijniekā..."

Platonova: "Skatītājiem likās, ka Angelinai jābūt trijniekā..."
Angelina Kučvaļska un trenere Jekaterina Platonova.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas daiļslidotājas Angelinas Kučvaļskas trenere Jekaterina Platonova pēc audzēknes izcīnītās ceturtās vietas Eiropas čempionātā Bratislavā sarunā ar Sportacentrs.com uzteica Angelinas raksturu, gribasspēku un mērķtiecību. "Ja treneris viņai dod uzdevums, viņa to izpilda, nevis dara tā, kā pašai ienāk prātā. Tāpēc ar viņu ir tik patīkami strādāt," uzsver Platonova.

Eiropas čempionātā 17 gadus vecā Angelina Kučvaļska sasniedza valsts rekordu, nopelnot 176,99 punktus un atpaliekot tikai no trim Krievijas daiļslidotājām - Jevgeņijas Medvedevas, Jeļenas Radionovas un Annas Pogorilas. Ceturtā vieta ir atkārtots labākais sasniegums Latvijas daiļslidošanas vēsturē - 1993. gada Eiropas čempionātā ceturto vietu ieguva Konstantīns Kostins.

"Ja neskaita Krievijas daiļslidotājas, kas ir pavisam kas cits, esam pirmajā vietā. Mēs sasniedzām maksimumu. Protams, ceram, ka kādudien mums izdosies pārspēt arī kādu Krievijas sportisti, taču tad arī viņām ir jāpieļauj kļūdas," norāda Jekaterina Platonova. "Latvijai šis ir nebijis panākums, jo Angelina slido tikai Latvijā, turklāt vecajā "Daugavas" ledus hallē. Visi zina, ka mēs visu darām paši saviem spēkiem un tepat, uz vietas. Vakar [piektdien] visi runāja tikai par mums, jo jau iepriekš bija zināms, ka trijnieku aizņems krievietes, bet pārējās meitenes cīnījās par ceturto līdz desmit vietu."

Pēc garās programmas skatītāji Kučvaļskas uzstāšanos novērtēja ar aplausiem, kājās stāvot, bet, atstājot ledus laukumu, Angelina nokļuva treneres un mammas apskāvienos. "Vai raudāju pirmoreiz? Pagājušā gada Eiropas čempionātā Stokholmā emocijas bija līdzīgas, bet tur nebija tik daudz skatītāju. Šeit pēc Angelinas uzstāšanās visi stāvēja kājās. Skatītāji varbūt tik labi neprot novērtēt slidošanas prasmes, taču emocionāli viņus visvairāk uzrunāja viņas priekšnesums, tādēļ skatītāji uzskatīja, ka viņai jābūt trijniekā."

"Uz Bratislavu devāmies ar mērķi tikt četriniekā vai pieciniekā, bet ar tādu mērķi atbrauca vēl vairākas sportistes. Apzinājos - ja Angelina noslidos tīri, tad mērķi izdosies izpildīt. Garo programmu viņa aizvadīja bez kļūdām, lai gan bija grūti startēt pēdējai kā bija noteikusi izloze. Teikšu godīgi - man bija bail, jo spriedze bija liela. Ar piektās vietas ieguvēju itālieti, Robertu Rodegjēro Angelina daudzos mačos bija mainījusies vietām, tādēļ viņa pati ļoti gribēja itālieti apsteigt. Mums programma bija sarežģītāka, tādēļ sapratām - ja visu izpildīsim kā nākas, tad būsim priekšā," stāsta trenere.

Arī pērn Stokholmā izloze bija lēmusi, ka Kučvaļskai jāstartē pēdējai savā grupā. Trenere skaidro, ka tieši gaidīšanas posms esot visgrūtākais. "Skrējām, izpildījām lēcienus, dejojām. Bija svarīgi kaut ko darīt, lai atslēgtu prātu. Visu laiku atgādināju, ka arī pagājušajā gadā viņa bija līdzīgā situācijā un viss bija kārtībā. Angelinai patīk, kad viņu atbalsta skatītāji. Pie tukšām tribīnēm viņa nevar nodemonstrēt savu raksturu. Viņa nebaidās no publikas, gluži pretēji - viņa no tiem uzsūc enerģiju. Pēc mačiem viņa atzina, ka bijis viegli visu paveikt, gribējies tikai darīt un darīt. Publika Bratislavā bija lieliska, ļoti atbalstīja Angelinu un tai pat likās, ka viņai būt jāuzvar, taču viss bija pareizi, ieguvām pelnīto vietu."

Platonova atzīst, ka pēc sacensībām Angelina gulējusi labi, bet pati gan mocījusies ar bezmiegu. "Viņai ir tāds raksturs. Viņai ir apņēmība būt pirmajai un viņa zina, kas jāizdara, lai to sasniegtu. Iespējams, palīdzēja arī tas, ka Angelinai ir labas attiecības ar krievu sportistēm. Ar draudzenēm griba būt vienā līmenī un tas dzen viņu uz priekšu. Viņa labi jūtas šajā vidē un grib būt uzmanības centrā. Vislielākais prieks ir par viņas gribasspēku un mērķtiecību. Ja viņai ir mērķis, tad viņa stingri iet uz to, neskatoties uz nekādiem blakusapstākļiem. Ja treneris viņa ir devis uzdevumu, tad viņa to izpilda kā vajag, nevis dara tā, kā ienāk prātā. Tādēļ ir prieks ar viņu strādāt. Viņa precīzi izpilda trenera norādījumus. Vēl trīs, četrus gadus atpakaļ daudzas meitenes bija mums priekšā, taču tieši minētās īpašības ir ļāvušas sasniegt vairāk."

No 28. marta līdz 3. aprīlim ASV pilsētā Bostonā risināsies pasaules čempionāts, kurā pērn Kučvaļska ieņēma 16. vietu. Trenere uzsver, ka nekādi konkrēti mērķi pasaules čempionātam netiks izvirzīti. "Tagad kādu nedēļu veltīsim atpūtai, bet tad atsāksim treniņus. Programmās neko nemainīsim, tās nepadarīsim grūtākas. Vairāk koncentrēsimies uz griezieniem un slidošanu, piestrādāsim arī pie izturības, lai pietiktu spēka garās programmas otrajai daļai. Jāstrādā uz otro atzīmi, kas amerikānietēm, japānietēm un krievietēm ir ļoti augsta. Tādēļ gribētos pēc iespējas vairāk dabūt brīvu ledu treniņiem," piebilst Platonova.

Šodien, plkst. 15:30 Latvijas sporta līdzjutējiem būs iespēja novērtēt Kučvaļskas sagatavoto divarpus minūšu priekšnesumu paraugdemonstrējumos, kuros piedalās tikai piecas labākās daiļslidotājas. Šim uznācienam tapis arī jauns tērps un Angelina ir gatava atkal iekarot skatītāju simpātijas.


, 2016-01-31 11:41, pirms 8 gadiem
LTV??
, 2016-01-31 12:20, pirms 8 gadiem
būtu pateikuši kur varēs redzēt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-31 13:29, pirms 8 gadiem
Māk gan, un labi runā. Tas apstiprinājumam https://www.youtube.com/watch?v=0-O...
, 2016-01-31 13:48, pirms 8 gadiem
2015.g.-7.vieta, 2016.g.-4.vieta,2017.gadā- jābūt pirmajai, ko arī novēlu!
, 2016-01-31 14:17, pirms 8 gadiem
bluesteel rakstīja: Latviešu valodu tāpat ganjau nemāk
Drīzāk to neproti tu - ganjau.... Rakstās - gan jau. Kā arī teikt - nemāk valodu, arī nebūs īsti pareizi...
, 2016-01-31 14:18, pirms 8 gadiem
neziniitis51 rakstīja: 2015.g.-7.vieta, 2016.g.-4.vieta,2017.gadā- jābūt pirmajai, ko arī novēlu!
Objektīvi pirmā viņa nebūs, bet pjedestāls būs ļoti labs panakums!
, 2016-01-31 14:39, pirms 8 gadiem
Viņai viss vēl priekšā un ar lielu darbu iespējams apgūt arī tos sarežģītākos lēcienus, ko šobrīd izpilda Krievijas sportistes un kas dod to lielo starpību punktu izteiksmē. Iespēja piedalīties paraugdemonstrējumos EČ ir ļoti liels panākums.
, 2016-01-31 14:57, pirms 8 gadiem
kur varēs redzēt paraugdemonstrējumus man sieva grib redzēt))
, 2016-01-31 15:27, pirms 8 gadiem
Witslenamitea rakstīja: kur varēs redzēt paraugdemonstrējumus man sieva grib redzēt))
Sola seit - 2016 European Championship. LiveStream,...
Pagaidam gan tur tenisa atkartojums...
, 2016-01-31 15:45, pirms 8 gadiem
bets rakstīja: Sola seit - livetv.sx
Pagaidam gan tur tenisa atkartojums...
ne te nav tomēr
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-31 18:02, pirms 8 gadiem
Būtu jauki, ja noorganizētu ar Angelinu vēl kādu interviju, tagad jau par sajūtām, piedaloties paraugdemonstrējumos. Viņas priekšnesums bija ļoti labs un kopējais visu slidotāju uznāciens noslēgumā, kolosāla improvizācija. Žēl, ka LTV mums jau kuro gadu liedz šo baudījumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-01-31 23:31, pirms 8 gadiem
Nez vai publikai likās, ka būtu jāuzvar, bet trijniekā gan gribēja redzēt un sāka svilpt, kad ielika ceturto vietu, ņemot vērā, ka bronzas ieguvēja divas reizes nolikās uz pakaļas.
, 2016-02-01 19:47, pirms 8 gadiem
bluesteel rakstīja: diezvai šī būs tā vieta kur būtu pareizi jāraksta un 100 punkti viņa šo teikumu pateikt nevarētu
Ja cilvēks ir apguvis valodu gramatiski pareizi, tad arī krogā viņš to pareizi lietos. Diez vai pats esi vairāk par 6 klasēm pabeidzis! Un gribētu redzēt kā tu apgūtu svešvalodu, ja no 4 gadu vecuma dzīvotu ledus hallē...
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.