Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kučvaļska kvalificējas PČ garajai daļai un pietuvojas olimpiskajām spēlēm

Kučvaļska kvalificējas PČ garajai daļai un pietuvojas olimpiskajām spēlēm
Angelina Kučvaļska pasaules čempionātā
Foto: EPA / Scanpix

Somijas galvaspilsētā Helsinkos sākas pasaules čempionāts daiļslidošanā, kur tiek dalītas ceļazīmes uz Phjončhanas olimpiskajām spēlēm. Pērnā gada Eiropas čempionāta ceturtās vietas ieguvēja Angelina Kučvaļska šodien demonstrēja savas sezonas labāko sniegumu un ar 21. vietu īsajā programmā kvalificējās 31. marta garajai programmai.

Īsajā programmā iepriekšējo divu gadu Rīgas labākā sportiste Angelina Kučvaļska šodien rādīja ļoti labu sniegumu, pirmais lēciens gan īsti nesanāca, taču ar pārējo bija pietiekami, lai tiktu tālāk. Par tehniskajiem elementiem 28.24, programmas komponentos 27.68, kopā 55.92 [protokols]. Sieviešu garā programma būs skatāma 31. martā no 18:00.

Pirmajā dienā labākā bija pasaules rekordiste Jevgeņija Medvedeva (Krievija), otrajā vietā iekārtojās sezonas atklājums Keitlina Osmonda no Kanādas, trešo vietu ieņēma viņas tautiete Gabriela Deilmena, savukārt mūsējā ierindojās 21. pozīcijā (ja rīdziniecei būtu izdevies pirmais lēciens, tagad sanāktu apmēram 57.92 un 17. vieta). Lai kvalificētos garajai programmai, vajadzēja vismaz 52.88 - tik augsts līmenis nav bijis nekad.

Pasaules čempionātā 37 sievietes sadalīs 24 olimpiskās ceļazīmes. Angelina Kučvaļska patlaban nav tik labā formā kā pērnā gada Eiropas čempionātā, taču olimpiskā ceļazīme tagad būtu jāizcīna. Precīza nepieciešamā vieta pašlaik nav zināma, orientējoši: pasaules čempionātā jāfinišē starp 21-23 labākajām. Ja šīs sacensības beigtos jau pēc īsās programmas, tad pietiktu arī ar 23. vietu! Savukārt pēdējās sešas ceļazīmes tiks izcīnītas 27.-30. septembra "Nebelhorn Trophy" sacensībās Vācijā.

Kā jau ziņots, 2016. gada Eiropas čempionāta īsajā programmā Kučvaļska sasniedza personisko rekordu un izcīnīja piekto pozīciju, savukārt garajā programmā demonstrēja reti iespaidīgu sniegumu un galu galā ar fantastisku nacionālo rekordu (176.99) izcīnīja necerēti augsto 4. vietu. 2017. gada janvāra Eiropas čempionātā Angelina Kučvaļska uzrādīja 139.63 finišēja vien 19. pozīcijā.

Pasaules čempionāta vīriešu sacensībās īsā programma būs 30. martā no plkst. 12:30. Par olimpiskajām ceļazīmēm cīnīsies 36 daiļslidotāji. Vīriešiem atlases sistēma ir tāda pati kā sievietēm. Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ir drošs pretendents uz Phjončhanas spēlēm. Daugavpilietis pasaules čempionātā reāli var iekļūt pat desmitniekā, kas Latvijas vīriešiem dotu divas olimpiskās ceļazīmes. Olimpiskās kvotas attiecīgajā disciplīnā iegūst attiecīgās valstis, kuru federācijas lemj par to sadalīšanu.

Ledus dejām pieteikti 32 dueti, kas pasaules čempionātā sadalīs 19 olimpiskās ceļazīmes. Latviju pārstāvēs Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis, kuriem jāmēģina uzlabot iepriekšējā gadā sasniegto.

Latvijas daiļslidošana olimpiskajās spēlēs iepriekš bija pārstāvēta tālajā 1994. gadā - Andrejs Vlaščenko ieguva 21. pozīciju starp vīriešiem, savukārt Jeļena Berežnaja / Oļegs Šļahovs izcīnīja astoto vietu pāru sacensībās. 1992. gada spēlēs Konstantīns Kostins un Alma Lepina ierindojās 20. vietā individuāli.

Latvijas sportistu starta laiki Helsinkos

Sportists/SportisteĪsā daļaGarā daļa
Angelina Kučvaļska29.martā 15:0131.martā 18:31
Deniss Vasiļjevs30.martā 15:121.aprīlī pēc 10:50
Jakušina/Ņevskis31.martā pēc 11:001. aprīlī pēc 16:35

PČ sieviešu īsā programma

#DaiļslidotājaValstsRezultāts
1.Jevgeņija MedvedevaKrievija79.01
2.Keitlina OsmondaKanāda75.98 PB
3.Gabriela DeilmenaKanāda72.19
4.Anna PogorilaKrievija71.52
5.Kārena ČenaASV69.98 PB
6.Marija SotskovaKrievija69.76
7.Ešlija VāgnereASV69.04
8.Karolīna KostnereItālija66.33
…21.Angelina KučvaļskaLatvija55.92

Īsās daļas neoficiālā pasaules rekordiste Keitlina Osmonda šodien bija līmenī



Oficiālā pasaules rekordiste Jevgeņija Medvedeva šodien apspēlēja neoficiālo


Angelina Kučvaļska īsajā programmā Helsinkos

Izmantotie resursi:
Olympic Qualification System
goldenskate.com
isu.org


, 2017-03-29 15:22, pirms 7 gadiem
super, tomēr tika uz priekšu.
redzot, konkurenšu lielos rezultātus, bija zināmas bažas!
, 2017-03-29 15:24, pirms 7 gadiem
Apsveicu ar labu panākumu !!
, 2017-03-29 15:35, pirms 7 gadiem
Nu, tā kazahiete izskatās pēc bērna...ja tādām atļauj startēt pieaugušo čempionàtā, tad būtu jàreabilitē visi pedofili, kuri lenc mazas meitenes...citādi pasaulē ir dubulti standarti
, 2017-03-29 16:58, pirms 7 gadiem
Izšāva īstajā brīdī...
, 2017-03-29 17:49, pirms 7 gadiem
Bija tomēr nedaudz labāku punktu summu pelnījusi, to arī komentētāji atzina... pēc viņas startējusī slovākiete, manuprāt, rādīja švakāku sniegumu, bet vienalga par 2 punktiem apsteidza Angelinu... protams, bez nelielās kļūdas pirmajā lēcienā iespējams viņa būtu slovākieti apsteigusi, bet vienalga man dažbrīd žūrijas vērtējums likās dīvains - tieši tāpat kā komentētājiem, kuriem noteikti ir labākas zināšanas par šo sporta veidu, nekā man...
, 2017-03-29 20:53, pirms 7 gadiem
Sveiki!

Lūdzu aizpildīt aptauju anketu par nodokļiem Latvijā, kas prasīs 2-5 minūtes.

https://goo.gl/forms/iFUWyH1Z2FgbFYUH2
Paldies jau iepriekš
, 2017-03-29 22:01, pirms 7 gadiem
Vispār man liekas, ka Angelīnai vajag meklēt treneri ar "ietekmīgāku vārdu" daiļslidošanas pasaulē, jo citādi man liekas, ka viņa tā arī neko nesasniegs - te daudzas labus rezultātus sasniedza galvenokārt pārstāvētās valsts vai atpazīstamības kontekstā...
Denisam trenera maiņa ļoti nāca par labu, jo ne vien viņš ir sācis labāk slidot, bet arī viņa atpazīstamība un respekts parādījās līdz ar Lambjēla vārdu "pie sāniem"...
, 2017-03-29 23:31, pirms 7 gadiem
Melderim, kā komentētājam tv, ieteiktu vairāk parunāt par mūziku...cik saprotu, tad mūzika ir zināma un par to var ievākt informāciju un tas padarītu komentēšanu interesantāku - labs komentātors ir pasaku teicējs!
Piemēram, Anna Pogorila izmantoja tango no k/f "Sievietes smarža", par kuru Al Pačīno beidzot dabūja oskaru!..viņš palika bešā bez oskara sāgā "Krustēvs" - to dabūja Marlons Brando, bet "Sievietes smaržā" par aklo pulkvedi, kurš dejoja tango būdams akls Al Pačīno...
, 2017-03-29 23:51, pirms 7 gadiem
dakots rakstīja: Melderim, kā komentētājam tv, ieteiktu vairāk parunāt par mūziku...cik saprotu, tad mūzika ir zināma un par to var ievākt informāciju un tas padarītu komentēšanu interesantāku - labs komentātors ir pasaku teicējs!
Piemēram, Anna Pogorila izmantoja tango no k/f "Sievietes smarža", par kuru Al Pačīno beidzot dabūja oskaru!..viņš palika bešā bez oskara sāgā "Krustēvs" - to dabūja Marlons Brando, bet "Sievietes smaržā" par aklo pulkvedi, kurš dejoja tango būdams akls Al Pačīno...

Laurine LECAVELIER slidos ar mūziku no filmas 'Grease' un pa vidu vēl nomainīs tērpu, nopietni saku : d
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.