Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Jakušina un Ņevskis 13.vietā pēc īsās programmas pēdējā olimpisko spēļu kvalifikācijā

Krišs Upenieks

Jakušina un Ņevskis 13.vietā pēc īsās programmas pēdējā olimpisko spēļu kvalifikācijā
Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis
Foto: Kraso - Slovak Figure Skating

Latvijas daiļslidošanas deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis ceturtdien ierindojās 13.vietā īsajā programmā starptautiskās sacensībās Vācijā "Nebelhorn Trophy", kas ir kā pēdējā kvalifikācija nākamā gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Jakušina/Ņevskis ir vienīgie Latvijas pārstāvji šajās sacensībās, bet ceturtdien veiktajā īsajā programmā viņi tika pie 50,76 punktiem, kas pašlaik ļauj atrasties 13.vietā starp 18 pāriem.

Tikmēr līderi ar 71,79 punktiem ir Penija Kūmsa un Nikolass Baklends no Lielbritānijas. Izvēles programma notiks sestdien. Olimpiskajām spēlēm šī ir noslēdzošā kvalifikācija. Uz četrgades nozīmīgāko forumu deju pāru sacensībās tiks pieci dueti.

Latvijai ir pa vienai ceļazīmei uz olimpiskajām spēlēm gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Pēc pasaules čempionātā izcīnītās 14.vietas to ieguva Deniss Vasiļjevs, kurš, visticamāk, iespēju startēt Olimpiādē izmantos pats. Savukārt Latvijas dāmām ceļazīmi nopelnīja Angelina Kučvaļska, tomēr šeit uz to varētu pretendēt arī Diāna Ņikitina, jo dalībnieci jānosaka Latvijas Slidošanas asociācijai.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs daiļslidošanā nav tikusi pārstāvēta jau kopš 1994.gada.

Izmantotie resursi:
LETA