Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

LSFP nepieļauj Ātrslidošanas federācijas atdalīšanās iespēju

LSFP nepieļauj Ātrslidošanas federācijas atdalīšanās iespēju
Einars Fogelis
Foto resurss: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas Ātrslidošanas federācijai (LASF), visticamāk, netiks ļauts atdalīties no Latvijas Slidošanas asociācijas (LSA), jo tas varētu izraisīt ķēdes reakciju arī citās federācijās, portālam Sportacentrs.com pauda Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis.

Kā otrdien stāstīja LASF vadītājs Edvīns Silovs, Starptautiskā Slidošanas federācija (ISU) iedalās daiļslidošanā un ātrslidošanā, otrajā no šīm klasēm esot arī šorttrekam. Ja ISU valdē ir vienāds locekļu skaits no abām disciplīnām, LSA priekšgalā šobrīd atrodas tikai daiļslidotāji, līdz ar to Silovs vēlas, lai Slidošanas asociācijā būtu līdzvērtība, pretējā gadījumā draudot ar LASF atdalīšanos.

"Oficiāli neesmu par šo informēts, tomēr neformāli šis stāsts jau ir ar bārdu. Silova kungs var atdalīties vai pievienoties, kam vēlas, tomēr jābūt vienai federācijai. Mums ir viena atzīsta sporta veida federācija un nebūtu pareizi atvērt slūžas, jo tad varētu vēlēties dalīties arī, piemēram, Slēpošanas savienība, bet peldēšanā vien varētu sanākt padsmit federācijas," stāstīja Fogelis, atgādinot, ka pēdējās LSA vēlēšanās Silovs pats esot atteicies no pretendēšanas uz vietu valdē. "Tagad viņš to vairs negrib atcerēties."

Fogelis stāstīja, ka iespējami dažādi turpmākie darbošanās modeļi, bet tā kā jumtorganizācija (ISU) ir viena, arī tās biedram Latvijā jābūt vienam. "Mums jau tagad tūlīt būs 100 federācijas, bet, ja atvērtu slūžas, varētu savākties vēl stipri vairāk."

"Lai visu sakārtotu, nepieciešama vien labā griba no visām pusēm. Manā skatījumā atdalīšanās neko neatrisinātu, bet esam gatavi meklēt risinājumus, lai maksimāli neciestu sportisti," stāstīja Fogelis, atgādinot, ka no valsts šobrīd ātrslidošana un šorttreks saņem daudz lielāku finansējumu nekā daiļslidošana. "Neredzu problēmas, ja vienas federācijas ietvaros, pamainot statūtus, izveidotu vairākas, piemēram, komisijas kā Automobiļu federācijā. Katrai būtu nodalīts budžets un brīvas iespējas lemt. Slidotāju saimei ir iespējas nesadrumstaloties."

Tāpat Fogelis uzsvēra, ka viss nav tik nevainīgi kā no malas izskatās. "Vienmēr esmu bijis ļoti atvērts un ieinteresēts risinājumu meklēšanā, tomēr iekšējās intrigās gan negatavojos piedalīties," LSFP prezidents norādīja, ka federācijā rit dažādas iekšējās cīņas un bieži vien no tā cieš arī sportisti.

"Ja gribam šorttrekā ar komandu pretendēt uz dalību Pekinas olimpiskajās spēlēs, visas intrigas jānoliek malā," Fogelis uzsvēra, ka problēmas ir visās pusēs.

Jautājums par LASF atdalīšanos aktuāls kļuvis šīs nedēļas sākumā. Pēc Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK), LSA, Ventspils pilsētas un šorttrekista Roberto Puķīša sarunām, kurā sportists tika pārliecināts arī turpmākstartēt zem Latvijas karoga, iesaistītās puses nolēma, ka par Latvijas šorttreka izlases direktoru tiks apstiprināts kādreizējais soļotājs, Tukuma ledus halles direktors un LSA valdes loceklis Modris Liepiņš. Tomēr tagad lēmums ir apturēts.

Puķītis iepriekšējās nedēļās bija sacēlis pamatīgu vētru Latvijas šorttreka sabiedrībā, attieksmes un personīgu nesaskaņu dēļ izsakot vēlmi vairs nepārstāvēt Latviju un pieņemt citas valsts pilsonību. Sākotnēji kategorisko lēmumu Puķītis vēlāk mīkstināja, piekrītot dialogam ar Latvijas sporta dzīves vadītājiem, un vakar viņš apstiprināja, ka vairāki ierosinājumi un vēlmes tikušas pieņemtas. 23 gadus vecais šorttrekists, kurš Phjončhanas olimpiskajās spēlēs ieguva 11. vietu 1000m distancē, iepriekš Latvijas Televīzijā bija norādījis, ka gatavs palikt izlasē, ja to vairs nevadīs Evita Krievāne, ar kuru viņam ir personīgas nesaskaņas.


Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.