Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevam jauns treneris - slavenais Lambjēls

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjevam jauns treneris - slavenais Lambjēls
Deniss Vasiļjevs un Stefans Lambjēls
Foto: Stéphane Lambiel / facebook.com

Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs savā facebook.com lapā informē, ka tagad viņam ir jauns treneris - divkārtējais pasaules zelta medaļnieks un olimpiskais vicečempions Stefans Lambjēls (Šveice).

Deniss Vasiļjevs: "Ir daži jaunumi par maniem treniņiem. Kad devos trenēties uz Sočiem, bija skaidri mērķi - apgūt trīskāršo aksela lēcienu un strādāt pie citiem trīskāršajiem lēcieniem. Esmu gandarīts par paveikto, ticu, ka mēs sasniedzām izvirzītos mērķus. Pateicoties trenerim Aleksejam Urmanovam un viņa komandai, man bija lieliska sezona ar sudraba medaļu pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs Lillehammerē. Trauma [gurns] deva laiku, lai apdomātu nākamo soli manā karjerā. Esmu paaudzies gan sportā, gan dzīvē, tagad ir jauni mērķi. Tehniskajā ziņā vēl daudz jāmācās, it sevišķi četrkāršajos lēcienos, jāsasniedz arī augstāks līmenis izteiksmē un interpretācijā. Šajā pavasarī man bija prieks strādāt ar Sefanu Lambjēlu viņa skolā Šamperī pie manām jaunajām programmām. Tā bija lieliska pieredze, treniņu apstākļi bija ideāli. Tagad esmu laimīgs paziņot, ka būšu Stefana audzēknis gaidāmajā sezonā! Jau strādājam kopā, ar katru dienu pārliecība pieaug. Vēlos pateikties visiem treneriem, kuri mani aizveda tur, kur esmu tagad, it īpaši Ingrīdai Snieškienei un Aleksejam Urmanovam. Es vienmēr būšu viņiem pateicīgs."

31 gadu vecajam šveicietim mūsu Vasiļjevs ir pirmais augsta līmeņa audzēknis. Šveicē daiļslidošanas treniņi un dzīvošana izmaksās dārgāk nekā Krievijā, taču šī sadarbība šķiet daudzsološa. Vasiļjevs iepriekš saukts arī par jauno Lambjēlu, abiem ir līdzīgs stils un īpaša mūzikas izjūta.

Atgādinām, ka aizvadītajā sezonā Deniss Vasiļjevs izcīnīja sudraba medaļu pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs un debitēja arī pieaugušo sacensībās. Eiropas čempionātā daugavpilietis ieguva 12. vietu, bet pasaules čempionātā ar valsts rekordu izcīnīja 14. vietu. Kā jau ziņots, starpsezonā Vasiļjevs savāca iespaidīgu naudas summu, kas nepieciešama ceļā uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm.

Tika gaidīts, ka mūsu daiļslidošanas jaunā sezona sāksies ar 24.-28. augusta junioru "Grand Prix" Francijā, taču jelgavniece Anželika Kļujeva iekļuva ceļu satiksmes negadījumā un nevarēja piedalīties. Latvijas sieviešu daiļslidošanas otrais numurs Diāna Ņikitina sezonu sāks ar 1.-3. septembra junioru "Grand Prix" Čehijā. Sezonai gatavojas arī Latvijas labākā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska. 4.-6. novembrī Denisam Vasiļjevam ieplānota debija pieaugušo "Grand Prix" posmā, savukārt svarīgākie mači būs pavasara pasaules čempionāts, kur tiks dalītas olimpiskās ceļazīmes.

2015-2016 sezonas rangs daiļslidošanā, vīrieši

#sportists (valsts)punkti
1.Juzuru Hanju (Japāna)2530
2.Havjers Fernandess (Spānija)2320
3.Soma Uno (Japāna)1884
...18.Deniss Vasiļjevs (Latvija)1196

Visu laiku labākie rezultāti Latvijas vīriešu daiļslidošanā

punktidaiļslidotājsdatums un vieta
224.54Deniss Vasiļjevs02.04.2016 Bostona
214.43Deniss Vasiļjevs15.02.2016 Hamara
208.53Deniss Vasiļjevs20.11.2015 Tallina

Izmantotie resursi:
Deniss Vasiļjevs / facebook.com
isu.org

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 18:00, pirms 8 gadiem
Ar lielu nepacietību gaidu Ņikitinas jauno uznācienu. Kas uzvarēs - daiļslidotāja vai dabas likumi? Sezonas starta lielākais jautājums...

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 18:36, pirms 8 gadiem
Ļoti laba un interesanta ziņa. Ceru, ka kā treneris Lambjels ir tikpat izcils, kāds bija un vēl aizvien ir sportists. Ar nepacietību gaidu gan Denisa jaunās sezonas programmas, gan arī Lambjeja uzstāšanos Rīgā novembra sākumā Pļuščenko šova ietvaros.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 18:45, pirms 8 gadiem
4590 rakstīja: Ar lielu nepacietību gaidu Ņikitinas jauno uznācienu. Kas uzvarēs - daiļslidotāja vai dabas likumi? Sezonas starta lielākais jautājums...
kādi vēl dabas likumi?

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 22:00, pirms 8 gadiem
murene rakstīja: Ļoti laba un interesanta ziņa. Ceru, ka kā treneris Lambjels ir tikpat izcils, kāds bija un vēl aizvien ir sportists. Ar nepacietību gaidu gan Denisa jaunās sezonas programmas, gan arī Lambjeja uzstāšanos Rīgā novembra sākumā Pļuščenko šova ietvaros.
Diemžēl sakarā ar to, ka Stefans tagad ir Denisa treneris, viņš neuzstāsies Pļuščenko šovos Rīgā un Tallinā, jo tajā laikā dosies Denisam līdzi uz Krieviju uz Grand Prix posmu. Ir vērts ielūkoties šīs dienas jautājumu un atbilžu sesijā facebook, kur Stefans un Deniss atbildēja uz visiem fanu interesējošiem jautājumiem. Starp citu pirmā šī gada uzstāšanās Latvijā Denisam būs Latvijas čempionāts, kas parasti norisinās decembrī.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 22:23, pirms 8 gadiem
KristaŽ rakstīja: Diemžēl sakarā ar to, ka Stefans tagad ir Denisa treneris, viņš neuzstāsies Pļuščenko šovos Rīgā un Tallinā, jo tajā laikā dosies Denisam līdzi uz Krieviju uz Grand Prix posmu. Ir vērts ielūkoties šīs dienas jautājumu un atbilžu sesijā facebook, kur Stefans un Deniss atbildēja uz visiem fanu interesējošiem jautājumiem. Starp citu pirmā šī gada uzstāšanās Latvijā Denisam būs Latvijas čempionāts, kas parasti norisinās decembrī.
Jā, par to es diemžēl neiedomājos, ka trenēšana un šovu programma pārklājas. Žēl, biļeti uz šovu nopirku tieši Lambjēla dēļ. Tomēr ziņa, ka Denisam būs iespēja sevi pilnveidot pie tāda meistara atsver vilšanās sajūtu.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-27 22:43, pirms 8 gadiem
Jā, domāju, ka brīdī, kad redzēsim Stefanu sēžam blakus Denisam k&c dīvānā visa sāpe pazudīs Šogad jādodas skatīties Latvijas nacionālo čempionātu dzīvajā, jātver iespēja redzēt klātienē Denisa jaunās, Stefana veidotās programmas!