Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Latviešu izcelsmes amerikāņu daiļslidotājs gatavojas pārstāvēt Latviju

Latviešu izcelsmes amerikāņu daiļslidotājs gatavojas pārstāvēt Latviju
Lukass Kaugars grib startēt zem Latvijas karoga
Foto: lukaskaugars.com

Latviešu izcelsmes amerikāņu daiļslidotājs Lukass Kaugars (20) jaunajā sezonā gatavojas pārstāvēt Latviju. Lai īstenotu savu sapni startēt Eiropas un pasaules čempionātos, viņam būs jāpārspēj mūsu jaunais talants Deniss Vasiļjevs.

Savā mājas lapā sportists informē, ka slidot sāka piecu gadu vecumā Ņujorkā, daiļslidošanas treniņiem pievērsās Soltleiksitijā, bet sacensībās sāka piedalīties no 2009. gada. Kaugara treneris ir Deimons Allens. No jaunās sezonas latviešu izcelsmes amerikānis starptautiskās sacensībās pārstāvēs Latviju. "Esmu ļoti lapns par savu izcelšanos un pagodināts par iespēju slidot par valsti, kur ir manas ģimenes saknes," atzīst Lukass Kaugars, kurš studē Kolorado Universitātē Koloradospringsā.

ASV junioru čempionātā viņa augstākais sasniegums ir 154.95 punkti un 5. vieta (2012), pieaugušo ieskaitē var palepoties ar 179.32 punktiem un 15. vietu (2014), bet pēdējo sezonu viņam pabojāja savainojums. Starptautiskajās sacensībās Kaugars neko lielu nav sasniedzis, taču jāņem vērā, ka ASV daiļslidošanā ir augsts līmenis un liela konkurence, tāpēc izcelties nav viegli. Latvija viņam varētu pavērt logu uz pasauli.

Kaugara mērķis jaunajā sezonā ir pārstāvēt Latviju arī Eiropas un pasaules čempionātos, taču cīņā par vienīgo ceļazīmi viņam jārēķinās ar ļoti nopietni konkurentu. Latvijas vīriešu daiļslidošanā šobrīd ir viens pasaules līmeņa daiļslidotājs - Deniss Vasiļjevs aizvadītajā sezonā ar 202.73 punktiem izcīnīja augsto 7. vietu junioru pasaules čempionātā un jaunajā sezonā jau startēs pieaugušo sacensībās.

Izmantotie resursi:
www.goldenskate.com
www.lukaskaugars.com


Slēpts komentārs: fanu klubs#13
Slēpts komentārs: ritenis
, 2015-07-27 16:12, pirms 9 gadiem
teikšu vēl konkrētāk: brauks tas, kurš būs pelnījis.
, 2015-07-27 16:46, pirms 9 gadiem
Visu cieņu,bet nu šoreiz izskatās,ka tas tikai tādēļ,ka no ASV čalis nekur neizsistos.
, 2015-07-27 17:18, pirms 9 gadiem
Kāds zina, kādā pakāpē ir viņa latviešu saknes?
, 2015-07-27 17:29, pirms 9 gadiem
marka3x3 rakstīja: Kāds zina, kādā pakāpē ir viņa latviešu saknes?
es pieļauju, ka kāds no vecākiem 100% ir latvieši.
About

viņš pat dejo latviešu tautas dejas, Denveras Virpulītī tas noteikti pasaka daudz
, 2015-07-27 18:10, pirms 9 gadiem
Konkurence sportā ir nepieciešama... Vasiļjevam būs interesantāk un varbūt izcīnīs 2 vietas uz aiznàkošo sezonu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-27 19:09, pirms 9 gadiem
Lai nāk un cīnās par Latviju! Stulbi kādu norakt pirms laika. Redzēs, uz ko spējīgs, sliktāk jau nevienam nebūs, konkurence nāk tikai par labu!
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.