Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs devītais PK posma B divīzijā 1000 metros

Ints Megnis
Ints Megnis

Silovs devītais PK posma B divīzijā 1000 metros
Haralds Silovs. Foto: AP/Scanpix

Latvijas vienīgais ātrslidotājs Haralds Silovs svētdien Japānā guva devīto vietu Pasaules kausa sezonas otrā posma 1000 metru distances B divīzijā.

Silovs distanci noslidoja minūtē un 12,600 sekundēs, par 1,16 sekundēm atpaliekot no mājinieka Takuro Odas. Sacensības notika āra stadionā un Odas rezultāts bija jauns trases rekords. Tiesa, vēlāk notikušajās spēcīgākās A divīzijas sacensībās rekords atkal tika pārspēts, uzvaru svinot divkārtējam olimpiskajam čempionam Kjeldam Nuisam no Nīderlandes.

A divīzijā ar šādu rezultātu Silovs būtu ieņēmis 14. vietu starp 20 sportistiem, tomēr ātrslidošanā A un B divīzijas tiek uzskatītas par divām atsevišķām sacensībām.

Iepriekš šajā posmā Silovs guva 12. vietu masu starta sacensību finālā, kā arī bija sestais 1500 metru distances B divīzijā.

Kopvērtējumā pēc diviem etapiem Silovs masu starta kopvērtējumā ir astotais, 1500 metros atrodams 24. pozīcijā, bet 1000 metros ir 31. vietā. Pasaules kausa sezona turpināsies pēc divām nedēļām ar etapu Polijā.