Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Kučvaļska: "Neaizbraukt uz olimpiskajām spēlēm bija ļoti sāpīgi"

Kučvaļska: "Neaizbraukt uz olimpiskajām spēlēm bija ļoti sāpīgi"
Angelina Kučvaļska
Foto: AFP/Scanpix

19 gadus vecā daiļslidotāja Angelina Kučvaļska sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja, ka pašlaik trenējas un gatavojas jaunajai sezonai, taču pilnībā atguvusies no pēdas traumas viņas šobrīd vēl nav.

"Pašlaik trenējos un gatavojos jaunajai sezonai. Kaut kādi plāni man ir, taču par tiem šobrīd runāt ir pāragri, jo pagaidām vēl atgūstos no savainojuma. Jāskatās, kā pēda jutīsies pēc mēneša," stāsta Angelina, kura 2016. gada Eiropas čempionātā Bratislavā ieguva ceturto vietu, atpaliekot tikai no trim Krievijas sportistēm.

2017. gada pavasarī Kučvaļska pasaules čempionātā ieņēma tikai 22. vietu, tomēr nodrošināja Latvijai vietu Phjončhanas olimpisko spēļu sieviešu daiļslidošanas sacensībās. Taču olimpiskās sezonas ievadā daiļslidotāja guva jau minēto pēdas savainojumu, kas liedza uzstāties pietiekami augstā līmenī, tādējādi uz olimpiādi aizbrauca 17 gadus vecā Diāna Ņikitina.

"Protams, tas bija ļoti smagi un sāpīgi. Taču neko nespēju darīt, jo piedalīties Latvijas čempionātā liedza trauma. Dzīve pie tā neapstājas, man vēl ir laiks," uzskata Angelina. Pagājušajā sezonā viņai sacensības izvērtās par lielu pārbaudījumu arī psiholoģiskajā ziņā, jo traumas dēļ tika piedzīvotas ļoti neveiksmīgas uzstāšanās, bet pasaules čempionātā viņa palika pēdējā vietā. "Bija ļoti, ļoti grūti, jo katrās sacensībās kājā jutu sāpes. Protams, bija arī domas par to, ka jābeidz karjera, taču jūtu, ka visu daiļslidošanā vēl neesmu paveikusi."

Daiļslidošanā ļoti liela nozīme ir sportistes svaram, bet savainojuma dēļ Kučvaļskai bija problēmas saglabāt optimālo svaru, kas uzstāšanos sarežģīja vēl vairāk. Meitene apgalvo, ka tagad ar šo problēmu izdevies tikt galā. "Tagad ar svaru viss ir kārtībā. Aprīlī un maijā ar to cīnījos, bet kopš tā laika man ir izdevies svaru kontrolēt."

"Pirmās sacensības man varētu būt novembrī, jo līdz oktobrim pilnībā vēl nebūšu atguvusies un paspējusi ieslidot programmu," norāda sportiste. Iespējams, ka par pirmajiem mačiem viņai kļūs tradicionālā "Volvo" kausa izcīņa Rīgā. "Programmas man paliks tās pašas, kas pērn, jo pagājušajā sezonā jau praktiski neslidoju."

Jāpiebilst, ka Kučvaļska pēc neveiksmīgās sezonas vairs nav Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā. No daiļslidotājiem LOV A sastāvā ir Deniss Vasiļjevs, bet C sastāvā - Diāna Ņikitina.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-25 22:09, pirms 6 gadiem
Novēlu Angelinai pilnībā atlabt no savainojuma un sasniegt iepriekšējo līmeni, tad jau arī rezultāti neizpaliks.

     [+] [-]

, 2018-08-26 17:47, pirms 6 gadiem
Novēlu viņai atrast kārtīgu ērzeli, kas spētu atgriezt viņu iepriekšējā līmenī..