Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Silovs noslēdz Pasaules kausa posmu ar 14. vietu 5000 metros B divīzijā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Silovs noslēdz Pasaules kausa posmu ar 14. vietu 5000 metros B divīzijā
Ātrslidotājs Haralds Silovs. Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes pilsētā Hērenvenā rit trešā sacensību diena Pasaules kausa izcīnas pirmajā posmā ātrslidošanā. Savu dalību posmā ar sacensībām 5000 metru distancē B divīzijā noslēdza Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs, izcīnot 14. vietu.

Vakar Haralds Silovs aizvadīja individuālās sacensības 1500 metru distancē B divīzijā, ierindojoties sestajā vietā, bet vēlāk izcīnīja astoto vietu finālsacensībās masu startā. Pasaules kausa 1. posma noslēdzošajā dienā Latvijas ātrslidotājs izmēģināja spēkus 5000 metru distancē B divīzijā. Pēdējo reizi Silovs šajā distancē startēja 2019. gada decembra vidū, kad ierindojās 22. vietā B divīzijas sacensībās.

B divīzijas sacensībās formāts bija nedaudz savādāks no ierastā. Sešos slidojumos kopā piedalījās 21 ātrslidotājs. Haralds Silovs startēja trešajā slidojumā, kopā ar austrieti Gabrielu Odoru, baltkrievu Jahoru Damaratski un Filipu Dē Šmitu no Dānijas. Silovs distances pirmajā pusē neklātienes cīņā cīnījās par trešo labāko rezultātu, kā arī bija ātrākais savā slidojumā. Situācija mainījās slidojuma otrajā pusē, kad pēc 10 veiktiem apļiem Odors izvirzījās slidojuma vadībā. Vēl pirms pēdējā apļa Silovs gāja uz trešo labāko rezultātu, bet pēdējais aplis bija lēnākais no visiem, kas pēc slidojuma lika samierināties vien ar piekto rezultātu (6:28.23 minūtes) deviņu ātrslidotāju konkurencē. No sava slidojuma viņš pieveica vien Šmitu.

Sacensību galvenie favorīti startēja pēdējos divos slidojumos. Starp tiem bija vairāki pagājušajā nedēļā notikušā Eiropas čempionāta daudzcīņā izcilnieki tieši garajās distancēs. Pirms pēdējā slidojuma vadībā bija norvēģis Halgeirs Engebrotens, kurš pārliecinoši laboja savu personisko rekordu. Pēdējā slidojumā viņu nespēja pārspēt neviens no potenciālajiem favorītiem, norvēģim svinot uzvaru. No viņa par nieka 0.49 sekundēm atpalika Marsels Boskers no Nīderlandes, bet trešo vietu izcīnīja Nils van der Pēls no Zviedrijas. Haralds Silovs zaudēja uzvarētājam 19.01 sekundes, ierindojoties 14. vietā.

Nākamnedēļ ātrslidotāji sacentīsies Pasaules kausa otrajā posmā, kas šosezon būs arī noslēdzošais. Pēc Pasaules kausa izcīņas no 11. līdz 14. februārim paredzēts pasaules čempionāts.

Pasaules kausa izcīņas 1. posms Hērenvenā, 5000 metri vīriešiem B divīzijā

VietaSportistsRezultāts
1.H. Engebrotens (NOR)6:09.219
2.M. Boskers (NED)+0.49
3.N. van der Pēls (SWE)+2.62
4.M. Talsma (NED)+3.96
5.L. Vengers (SUI)+6.51
6.P. Kongshaugs (NOR)+9.96
14.H.Silovs (LAT)+19.01