Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Vasiļjevs jūtas kā F1 pilots, Kučvaļska un Ņikitina uztraucas par svaru

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vasiļjevs jūtas kā F1 pilots, Kučvaļska un Ņikitina uztraucas par svaru
D.Vasiļjevs, A.Kučvaļska, D.Ņikitina
Foto: Christof Koepsel, ISU / Zigismunds Zālmanis, sports.riga.lv / Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Latvijas daiļslidošanas dārgumi Angelina Kučvaļska, Deniss Vasiļjevs un Diāna Ņikitina uzstājas jaunākajā žurnālā "SestDiena". Meitenes uztraucas par svara kontroles problemātiku, bet jauneklis uzsver mammu lomu mūsu daiļslidošanas progresā.

Daiļslidošanā pat puskilograms būtiski ietekmē sportista sniegumu, tāpēc svars ļoti jākontrolē. "Oi, tas pašlaik ir ļoti aktuāli. Kolīdz mazliet palaižos, tā uzreiz svars nāk klāt. Es pati to vēl nejūtu, bet treneri apmānīt nevar. Uzreiz pamana, ja kaut vai par puskilogramu pieņemos svarā. Uzreiz sūta mani uz svariem. Mammai arī svarus nevajag - viņa uzreiz pēc sejas var pateikt, ka man ir par daudz," atklāj Diāna Ņikitina, kurai ir WADA atļauja ārstniecības nolūkā lietot aizliegtu vielu.

Šajā sezonā ar svara kontroli grūti klājas arī mūsu vadošajai daiļslidotājai. "Kopā ar treneri un mammu cenšamies tikt galā. Pati uzreiz redzu, ka esmu pieņēmusies svarā. Arī sajūtu uz ledus to nekavējoties, sevišķi lēcienos. Neēst pavisam arī nedrīkst, jo tad nebūs spēka un enerģijas. Jāēd maz, bet bieži. Man jāēd ik pēc trim stundām, bet ne daudz. Vairs neēdu tā, kā to varēju atļauties agrāk. Biežāk uzturā lietoju tvaicētu ēdienu," informē Angelina Kučvaļska.

Latvijas daiļslidotāju izaugsmē Vasiļjevs uzsver mammu lomu. "Man paveicās, ka jau no ļoti agras bērnības ieaudzināja, ka man ir "jārukā". Mūsu visu mammas izdarīja neizsakāmi daudz mūsu labā. Daudz vairāk nekā valsts, pašvaldības, treneri vai federācija. Un, protams, arī mēs paši strādājām ļoti daudz, lai to sasniegtu. Esmu kā "Ferrari" formulas pilots, aiz kura stāv lērums cilvēku, kas palīdz ar svarīgiem sīkumiem," atklāj Deniss Vasiļjevs.

Šajā sezonā daugavpilieti Vasiļjevu trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, jelgavniece Ņikitina ir mūsu Romāna Panteļejeva audzēkne un arī jau astoņus gadus trenējas Sanktpēterburgā pie Jūlijas Kuļibanovas, savukārt rīdziniece Kučvaļska skolojas pie pašmāju speciālistes Jekaterinas Platonovas. "Man ir ļoti mērķtiecīga trenere, pati daudz mācījās vasaras treniņnometnēs pie citiem speciālistiem. Viņa joprojām mācās. Kopīgām pūlēm sasniedzam šādus rezultātus. Ja Latvijā neparādītos jaunas ledus halles un te nebrauktu ārzemju speciālisti uz treniņnometnēm, domāju, Latvijas daiļslidotājiem būtu grūti sasniegt jaunas virsotnes. Kamēr es biju uz ledus, trenere sēdēja tribīnēs un ieguva lērumu jaunas informācijas, kas palīdzēja attīstīties tālāk," saka Eiropas čempionātā ceturtās vietas īpašniece Angelina Kučvaļska.

Interesanti, ka šī trijotne saņēma 2015. gada sportistu balvas: Kučvaļska - Rīgā, Vasiļjevs - Daugavpilī, Ņikitina - Jelgavā. Visticamāk, tas atkārtosies arī 2016. gada balvās.

Izmantotie resursi:
Žurnāls "SestDiena"

  +1 [+] [-]

, 2016-12-23 16:31, pirms 7 gadiem
Galvenais, tagad svētkos nepārspīlēt ar gardumiem.
Oskars Melbārdis kaut kur teica: svētkos ēdīs tikai mandarīnus.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-23 16:34, pirms 7 gadiem
Kučvaļska Rīgā ......... 2015 un 2016
Vasiļjevs Daugavpilī .. 2015 un ????
Ņikitina Jelgavā ........ 2015 un ????

  +1 [+] [-]

, 2016-12-23 17:55, pirms 7 gadiem
Ļoti nežēlīgs sporta veids..