Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Zagitovai personīgais rekords dopinga testa nodošanā - astoņas stundas

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Zagitovai personīgais rekords dopinga testa nodošanā - astoņas stundas
Alīna Zagitova. Foto: Aleksandrs Viļfs, sport.ria.ru

2018. gada olimpiskā čempione daiļslidošanā Alīna Zagitova (16) vakar triumfēja arī pasaules čempionātā. Sportiste informē, ka pēc uzvaras bija lielas grūtības nodot dopinga testu - sēdēja astoņas stundas!

Kā jau ziņots, pasaules čempionātā Krievijas daiļslidošanas zvaigzne Zagitova pārliecinoši ieguva PČ zeltu, kazahiete Elizabete Tursinbajeva nopelnīja sudrabu, bet krieviete Jevgeņija Medvedeva izrāva bronzu.

Dodoties uz pasaules čempionāta īso programmu, Alīna vilka slidas, bet tad piezvanīja 10 gadus vecā māsa: "Kā tad iet? Tikai pamēģini nokrist!" Tas esot ļoti motivējis.

Par ko domājāt pēc uzvaras? "Lai ātrāk nodotu dopinga testu. Sēdēju no deviņiem vakarā līdz pieciem rītā - sasniedzu savu rekordu," atklāj Alīna Zagitova. "Man nebija laika pabūt vienai, šodien vēl neesmu gulējusi, nesanāca."

Pasaules čempiones trenere Eteri Tutberidze: "Nebija nekāda politiska zemteksta, ka dopinga kontrolē Zagitovu turēja līdz pieciem rītā. Jānodod ne mazāk kā 100 miligramus analīzei, taču pēc stresa viņai ilgi neizdevās nodot tādu daudzumu. Sportistiem vēlams ēst augļus un dzert ūdeni, bet Alīna to nedarīja. Burciņu neturi tu, to tev tur [dopinga kontrolieris], tāpēc vēl ir jāatslābinās."

Kā zināms, ilga sēdēšana dopinga kontrolē nav nekāds retums. Bet astoņas stundas ir ļoti iespaidīgs laiks. Pēc īsās programmas Zagitova dopinga kontrolē bija līdz trijiem naktī.

Šī sezona izvērtās ļoti grūta. Bieži gūstat gandarījumu no daiļslidošanas? "Mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Kad ir grūti un to pārvari, tad ir divtik patīkami. Ļoti grūti aizkļuvu līdz šim pasaules čempionātam, bet, kad uzvari, tad saproti, ka esi divas trīs reizes laimīgāka nekā olimpiādē. Nevar teikt, ka Phjončhanā bija viegli, taču tagad man bija ļoti grūti," atzīst daiļslidotāja.

Pasaules čempionāta arēnā brīvu vietu nav, jo Japānā ļoti mīl daiļslidošanu (sievietes lielā pārsvarā). "Skatās un gaida, kad es iznākšu no viesnīcas numura. Kad dodu autogrāfu, viņiem nereti trīc rokas. Tādos brīžos saku: "Mierīgi, mierīgi!" Mīl daiļslidošanu, ar to viss ir pateikts," informē Zagitova.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
rsport.ria.ru

  +6 [+] [-]

, 2019-03-23 14:12, pirms 5 gadiem
Mīzīts nenāca meičukam ? Vai es kaut ko nesaprotu

  +7 [+] [-]

, 2019-03-23 14:42, pirms 5 gadiem
D-Mob rakstīja: Mīzīts nenāca meičukam ? Vai es kaut ko nesaprotu
Tu esi uzodis!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-23 18:04, pirms 5 gadiem
Pamēģini pats trāpīt burciņā, kamēr kāds visu laiku blenž virsu!

  +3 [+] [-]

, 2019-03-23 19:58, pirms 5 gadiem
Cik tad viņiem tur vajag, trīslitru burku, vai...

  +3 [+] [-]

, 2019-03-23 20:03, pirms 5 gadiem
ManUtd rakstīja: Pamēģini pats trāpīt burciņā, kamēr kāds visu laiku blenž virsu!
Problēma, paprasi,lai pietur to burciņu, laid tik pa gaisu, lai ķer!

  +1 [+] [-]

, 2019-03-24 17:53, pirms 5 gadiem
Kādeiz deva alu dzert. Tagad laikam ne. Asinis noņemt neder?

  +1 [+] [-]

, 2019-03-26 12:47, pirms 5 gadiem
Kafija arī veicina čurāšanu!
Krievijā jau vairāk fano par Medvedevu, jo Zagitova ir tatāriete.
Pirmā tatāriete, otrā kazahiete.