Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Krievijai atņem Pasaules kausa pēdējo posmu ātrslidošanā

Andrejs Siliņš

Krievijai atņem Pasaules kausa pēdējo posmu ātrslidošanā
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Slidošanas savienība (ISU) ceturtdien pieņēma lēmumu mainīt lokācijas vietu Pasaules kausa pēdējam posmam, kas iepriekš bija paredzēts Krievijas pilsētā Čeļabinskā.

ISU informēja, ka, ņemot vērā Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas grupas vadītāja Ričarda Maklārena otro ziņojumu, pieņemts lēmums mainīt šīs sezonas pēdējā Pasaules kausa posma vietu. Iepriekš bija paredzēts, ka sezona tiks noslēgta Krievijas pilsētā Čeļabinskā ar posmu no 10. līdz 12. martam.

"Ņemot vērā ziņojumā iekļautos kritiskos pierādījumus un neskaidrību par sportistu līdzdalību sacensībās, koncentrēšanās būtu nevis uz sportu, bet gan apsūdzībām un teorijām," teikts ISU izplatītajā paziņojumā. "Sacensību organizatori Čeļabinskā strādāja ar ierasto entuziasmu, profesionalitāti un attieksmi. Tomēr iepriekš minētie apstākļi neļautu šos pūliņus pilnībā izbaudīt."

ISU turpināšot novērot situāciju, lai lemtu arī par nākamajā sezonā Krievijā plānoto sacensību norisi.

Pasaules kauss ātrslidošanā sākās novembrī ar posmu Ķīnā, bet nu jau aizvadīti četri no sešiem posmiem. Piektajam jānorisinās Berlīnē no 27. līdz 29. janvārim, savukārt par pēdējā posma norises vietu ISU vēl lems. Nākamās lielās sacensības ātrslidošanā gaidāmas no 6. līdz 8. janvārī Nīderlandē, kur risināsies Eiropas čempionāts.

Izmantotie resursi:
Home - ISU

  +1 [+] [-]

, 2016-12-22 21:24, pirms 7 gadiem
Vo ka nevarēs sarīkot kārtīgas sacīkstes citā valstī.

  +3 [+] [-]

, 2016-12-22 21:39, pirms 7 gadiem
Beigās Krievi paliks bez nekādā čempionātu rīkošanas ziemas sporta veidos ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-12-22 22:00, pirms 7 gadiem
fanotājs a rakstīja: Pareizi,vēl dzelzs priekškaru,aizkārt priekšā tiem rusakiem,lai rij savu dopingu un nelien ārā.
pareiz, arī ēdienu nedot kā viņi ukraiņiem kādreiz!

     [+] [-]

, 2016-12-22 22:52, pirms 7 gadiem
Tas viss ir loģiski!
SOK jau sen paziņoja ka katrai federācijai pašai jāizlemj vai rīkot sacensības Krievijā. (starp rindām lasot ka neiesaka)
Bija interesanti vērot katra sporta federācijas ceļu līdz šiem lēmumiem, jo federacijās ir arī krievu sponsora naudas (ja nemaldos tad piemēram bobslejā/skeletona diezgan liela)

Jap,skarbi. Taču vēl grūtāk būs atjaunot pazaudēto uzticību. Arī sportā redzam jaunu divas pasaules ( Jauns mūris )