Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Daiļslidotājs Vasiļjevs: "Jāmācās no Phjončhanas olimpisko spēļu pieredzes"

Agris Suveizda

Daiļslidotājs Vasiļjevs: "Jāmācās no Phjončhanas olimpisko spēļu pieredzes"
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja savā mājaslapā publicējusi interviju ar 21 gadu veco Latvijas daiļslidotāju Denisu Vasiļjevu, kurš pirms trim gadiem Phjončhanā ar 19. vietu debitēja olimpiskajās spēlēs.

"Mērķi Pekinas olimpiskajās spēlēs? Sākumā būtu ļoti labi tām kvalificēties. Domāju, mans lielākais mērķis ir neaizmirst iepriekšējo spēļu pieredzi, īpaši Phjončhanas īsajā programmā, kad biju tik dedzīgs sevi pierādīt, ka tā dēļ tikai pieļāvu vairāk kļūdu. Mans mērķis ir būt vienkārši man pašam un parādīt savu baudu no tā, ko daru. Man nav konkrētas vietas, kuru vēlos, - es tikai gribu parādīt savu labāko meistarību un nekoncentrēties uz manu vietu rezultātu tabulā," sacīja Vasiļjevs.

Septembrī Vasiļjevs Vācijā triumfēja "Nebelhorn Trophy" sacensībās, taču tās arī bija vienīgās sacensības visā gadā. "Man laimējās, ka drīkstēju pandēmijas laikā trenēties, un es strādāju pie savu prasmju uzlabošanas un pastāvīgi gatavojos sacensībām. Vienīgi žēl, ka man tā arī īsti nemaz nebija iespējas sevi parādīt un savu slidojumu novērtēt reālās sacensībās. Tā dēļ teiktu, ka ir sajūta kā pēc tukša gada, taču, no otras puses, tas tik un tā bija darba gads," teica 2016. gada Jaunatnes olimpiādes vicečempions.

"Domāju, ka esmu progresējis gan no tehniskā, gan mākslinieciskā skatu punkta. Kā jau teicu, ir diezgan grūti šo sezonu novērtēt sacensību trūkuma dēļ, taču tajās vienīgajās sacensībās spēju izpildīt sarežģītu lēcienu, kas man bija kas īpašs. Un arī sasniedzu savu labāko rezultātu, tā ka man šķiet, ka ir labi. Tomēr ir grūti novērtēt progresu, jo varu to izdarīt tikai treniņos, bet treniņš ir tikai daļa no tā, kā var veikt novērtējumu. Tomēr, manuprāt, esmu progresējis, un arī apkārtējie cilvēki domā, ka tā ir. Lai arī ir grūti tā domāt ar lielu pārliecību – man patīk sacensībās redzēt rezultātu, jo tad es zinu, ka tas ir fakts," daugavpilietis turpināja.

2018. gadā Vasiļjevs ne tikai debitēja olimpiskajās spēlēs, bet arī sasniedza savus labākos rezultātus pasaules čempionātā (6. vieta) un Eiropas čempionātā (4.).

Izmantotie resursi:
https://www.olympic.org/news/yog-me...