Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daiļslidošanas pasaules zvaigznes trenējas Ventspilī

Daiļslidošanas pasaules zvaigznes trenējas Ventspilī
Dmitrijs Alijevs
Foto: ocventspils.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē ledus hallē daiļslidošanas treniņus aizvadīja pasaules mēroga zvaigznes, infomē Ventspils Olimpiskā centrs. Uz ledus darbojās arī Eiropas vicečempions Dmitrijs Alijevs ar treneriem Jevgeņijs Rukavicinu un Iļju Averbuhu.

Nometnes dalībnieku vidū ir arī Latvijas daiļslidošanas junioru izlases sportisti, Krievijas daiļslidošanas izlases pārstāvji un pat olimpisko spēļu dalībnieki. Dalībnieku vecums ir no 9 līdz 27 gadiem.

Ledus hallē ar Krievijas izlases sportistiem strādāja ne tikai titulētais Krievijas daiļslidošanas treneris Jevgeņijs Rukavicins, bet arī Soltleiksitijas olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs, 2002. gada pasaules un 2003. gada Eiropas čempions Iļja Averbuhs, kurš bija ieradies Ventspilī, lai trenētu 2018. gada Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvēju Dmitriju Alijevu.

Daiļslidotājs Dmitrijs Alijevs kopā ar treneriem gatavo nākamās sezonas programmu. Treniņi sākās vēlu vakaros (ap plkst. 21.00), kad pārējie daiļslidošanas nometnes dalībnieki jau bija devušies pie miera. Šādā režīma daiļslidošanas zvaigznes strādāja visu nedēļas nogali un vēl turpināja trenēties pirmdienas vakarā. Pēc tam pieprasītais treneris un horeogrāfs Iļja Averbuhs dosies tālāk pie citiem perspektīviem audzēkņiem citās pasaules valstīs.

Abi minētie treneri Ventspilī uzturas atkārtoti, jo viņus apmierina infrastruktūra un treniņu iespējas. Arī daudzsološais sportists Dmitrijs Alijevs ir apmierināts ar treniņu apstākļiem un priecājās par iespēju šeit gatavoties nākamajai sezonai.

Ventspils Olimpiskā centra sporta bāzēs no 9. līdz 25. jūnijam norisinās starptautiska daiļslidotāju treniņnometne, kurā piedalās 40 sportisti no Lietuvas, Latvijas, Krievijas, Baltkrievijas, Igaunijas un Norvēģijas. Andreja Brovenko vadībā nometni organizē Rīgas daiļslidošanas klubs "Baltia". Šāda nometne tiek organizēta ceturto reizi.

Sportistiem ikdienā ir vairāki treniņi, kas tiek veidoti atšķirīgās programmās - atkarībā no nometnes dalībnieku prasmēm. Rītu daiļslidotāji uzsāk ar rīta rosmi, tad notiek horeogrāfijas treniņš, nedaudz vēlāk seko vispārējās fiziskās sagatavotības treniņi. Bet uz ledus daiļslidotāji plāno trenēties tikai nometnes beigās, jo šī nometne sākotnēji iecerēta fiziskās sagatavotības uzlabošanai, un uz ledus iecerēts pavadīt mazāk laika. Treniņiem sportisti izmanto stadionu, horeogrāfijas zāli, vieglatlētikas manēžu, atlētikas zāli.

Izmantotie resursi:
ocventspils.lv


Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.