Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vasiļjevs izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā

Vasiļjevs izcīna ceturto vietu Eiropas čempionātā
Deniss Vasiļjevs
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Latvijas talantīgais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā izcīnīja ļoti augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

Vasiļjevs pēc trešdien aizvadītās īsās programmas bija trešajā vietā, bet piektdien izvēles slidojumā sasniedza piekto labāko rezultātu un summā atkāpās par vienu pozīciju, paliekot bez goda pjedestāla. Tomēr tāpat šis ir 18 gadus vecā Latvijas sportista labākais rezultāts līdzšinējā karjerā.

Kā ziņots, pirms diviem gadiem Latvijai Eiropas čempionāta dāmu sacensībās ceturto vietu izcīnīja Angelīna Kučvaļska.

Izvēles slidojumu Vasiļjevs sāka ar diviem trīskāršajiem akseļiem un vienu šādu pat tulupu, tomēr četrkāršā tulupa mēģinājumā nācās piedzīvot kritienu. Vēlāk pēc vienas no kombinācijām viņš arī pieļāva nelielu kļūdu piezemēšanās fāzē, tomēr kopumā nostartēja savām spējām atbilstoši un ļoti pārliecinoši. Tiesneši Vasiļjevam piešķīra 158,41 punktu, kas par 0,12 punktiem uzlaboja viņa līdzšinējo personīgo rekordu.

Kā vēstīts, īso slidojumu Vasiļjevs aizvadīja bez acīmredzamām kļūdām un saņēma 85,11 punktus, kas par nepilniem trim punktiem ļāva uzlabot personīgo rekordu. Summā Vasiļevs tika pie 243,52 punktiem, kas viņa līdzšinējo personīgo rekordu uzlaboja par četriem ar pusi punktiem.

Sacensībās sesto gadu pēc kārtas triumfēja titulētais spānis Havjers Fernadess, kurš nopelnīja 295,55 punktus. Otro vietu ar 274.06 punktiem negaidīti guva Vasiļjeva vienaudzis Dmitrijs Alijevs no Krievijas, saņemot, bet trešo vietu izcīnīja vēl viens Krievijas sportists Mihails Koļada, kurš tika pie 258,90 punktiem un šo pozīciju kontinenta meistarsacīkstēs ieņēma otro gadu pēc kārtas.

Vasiļjeva līdzšinējais rekords īsajā programmā bija 82,44 punkti, ko viņš oktobrī izcīnīja "Grand Prix" kategorijas etapā Maskavā, bet izvēles programmā viņa līdzšinējais karjeras labākais rezultāts bija 158,29 punkti, kas šosezon tika sasniegts "Grand Prix" posmā Osakā.

Pērn Eiropas čempionātā Vasiļjevs izcīnīja septīto vietu, bet vēl gadu iepriekš viņš bija 12. pozīcijā. Savukārt iepriekšējos divos pasaules čempionātos daugavpilietis ieņēma 14. vietu, pērn ar to nopelnot ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Šosezon Vasiļjevs, kuru trenē slavenais šveicietis Stefans Lambjēls, piedalījās divos Starptautiskās Slidošanas savienības (ISU) "Grand Prix" posmos, Maskavā notikušajā etapā ieņemot astoto vietu, bet pēc tam novembrī Japānas pilsētā Osakā ierindojoties sestajā pozīcijā.

Izmantotie resursi:
LETA


Slēpts komentārs: erikxxl
, 2018-01-19 21:09, pirms 6 gadiem
Super rezultāts.MALACIS.
, 2018-01-19 21:09, pirms 6 gadiem
Izcili!! Lai neteikti vairāk no puiša kam tikai 18 gadi un viss vēl priekšā
, 2018-01-19 21:10, pirms 6 gadiem
Milzīgs malacis! Liels prieks, ka mēģināja lēkt četrkāršo! Gan jau tas arī sanāks. Deniss Lambjēla vadībā pie tā nopietni strādā. Lai veicas Korejā! Nedomāju, ka būtu pamats tur cerēt uz ko baigi lielu, bet vietai desmitniekā būtu jābūt! Ir pilnīgi skaidrs, ka nākamajā olimpiskajā ciklā mums būs ļoti konkurentspējīgs daiļslidotājs!
, 2018-01-19 21:24, pirms 6 gadiem
Skaisti noslidoja, īpaši īso programmu. Būs jāatsāk skatīties daiļslidošanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-01-19 22:16, pirms 6 gadiem
Ļoti labs sniegums! Žēl, ka neizdevās izpildīt četrkāršo lēcienu, bet, lai cīnītos par godalgu, bija jāriskē...
Gan jau nākotnē būs arī četrkāršie un medaļas. Prieks, ka Deniss kļūst par pasaules līmeņa sportistu. Cerams, olimpiskajās spēlēs izdosies arī nostartēt līmenī un cīnīties par desmitnieku.
, 2018-01-20 00:30, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Izcili!! Lai neteikti vairāk no puiša kam tikai 18 gadi un viss vēl priekšā
Tu vispar seko sim sporta viedam lidzi???? Jeb tikai virsrakstu izlasi???
Tur visi dzeki ir tada vecuma parsvara, 18-20 gadu vecumam!!!!!!!!!!!
, 2018-01-20 00:51, pirms 6 gadiem
Maikl30 rakstīja: Tu vispar seko sim sporta viedam lidzi???? Jeb tikai virsrakstu izlasi???
Tur visi dzeki ir tada vecuma parsvara, 18-20 gadu vecumam!!!!!!!!!!!
Havjeram Fernandesam pašlaik ir 26, savas pirmās medaļas izcīnīja 21 gada vecumā, 18-19 gados slidoja ap 10. vietām.
, 2018-01-20 01:53, pirms 6 gadiem
, 2018-01-20 08:25, pirms 6 gadiem
Kaut kāda turnīra tabula arī ir - to salkano tekstu var arī nelikt - svarīgi jau ir cipari- par tiem dod medaļas
Deniss Vasiļjevs. Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
3

Vasiļjevs pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdz septītajā vietā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Monreālā pasaules daiļslidošanas čempionātu noslēdza septītajā pozīcijā.
No reisās: medaļnieces Izabo Levito, Kaori Sakamoto un Kima Čejona. Foto: Eric Bolte/USA Today Sports/Scanpix
3

Japānas daiļslidotāja Sakamoto triumfē trešajās pasaules meistarsacīkstēs pēc kārtas

Japānas daiļslidotāja Kaori Sakamoto piektdien Kanādā izcīnīja zelta medaļu pasaules čempionātā, paliekot nepārspēta trešo gadu pēc kārtas, lai gan pirms izvēles programmas viņa bija ārpus līderu trijnieka.
Deniss Vasiļjevs. Foto: Reuters/Scanpix
3

Vasiļjevs astotajā vietā pēc īsās programmas pasaules čempionātā

LETA. Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs ceturtdien Monreālā ieņēma astoto vietu pasaules daiļslidošanas čempionāta īsajā programmā.